Мисли на събуждане и за разбуждане

Ден на Будителя – 2

Posted on: 11/10/2009

ВСИЧКИ СМЕ ЧЕДА БОЖИИ, НО ЛЮБИМИ СА САМО ТЕЗИ, КОИТО ГО ОСЪЗНАВАТ.

(ВСЕКИ) ДЕН НА БУДИТЕЛЯ  

2

 bTV се обръща с въпрос към децата от една детска градина: „Какви са будителите, деца?”

Момиченце: „Много са хубави!”

Момченце: „Будителите не са будилник.”

Аз: В една книга с  различни доказателства за съществуването на Христос (извън Библията) открих нещо интересно в Евангелие от Тома, открито в ръкописи, намерени в Мъртво море. Само по себе си Евангелие извън каноническите в Библията е един прелюбопитен, макар и логичен факт. Логичен, защото все пак АПОСТОЛИТЕ са 12, а не 4, колкото са Евангелията в Библията. Да не говорим за това, че Марко е бил твърде млад, когато Иисус е говорил. А любопитен, защото СЛОВОТО НА ХРИСТОС е предавано точно от всички евангелисти, но в това новонамерено Евангелие са описани и СИТУАЦИИТЕ, в които е казано това СЛОВО, а описанието на една ситуация е често КЛЮЧ ЗА РАЗБИРАНЕ НА СЪЩИНАТА НА КАЗАНОТО. Лично за мен беше ИСТИНСКО ОТКРОВЕНИЕ да осъзная какво точно означава „ЧЕДО БОЖИЕ”. От сърце се моля ВСИЧКИ ХОРА ДА УКРЕПЯТ ВЯРАТА СИ с това познание. И така:

СИТУАЦИЯ: И като видя едно дете да суче от гръдта на майка си, Христос каза:

СЛОВО БОЖИЕ: ТРЯБВА ДА СТАНЕТЕ КАТО ДЕЦАТА, ЗА ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЦАРСТВОТО БОЖИЕ.

И аз разбрах, осъзнах с цялото си същество, че ЦАРСТВОТО БОЖИЕ е СЪСТОЯНИЕ НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ, а не някакво конкретно място, защото БОГ е навсякъде и във всичко. А има ли по-блажено състояние от това на детето, гушнато от любящата майка на НАЙ-СИГУРНОТО, НАЙ-ТОПЛОТО И НАЙ-СИТОТО МЯСТО. Само си представете картината и веднага ще почувствате АБСОЛЮТНАТА ЗАЩИТА, КРАСОТА, ХАРМОНИЯ И ЗАДОВОЛСТВО, което изпитва детето. Особено ако се поставите на неговото място. Всички сме БОЖИИ ЧЕДА, но само тези, които се чувстват КАТО ТОВА ДЕТЕ са в ЦАРСТВОТО НА ОТЕЦА, където няма страх, тъмнина, болка и унижение. И се сещам за едно от определенията, дадени от Учителя за БОГА:

БОГ: Познаваш ли ме?Не се бой!

И толкоз. Трябва само да го послушаме, да го почувстваме и във всеки труден момент, да си го представяме. Ако щете вярвайте, но преживяването на МЪЧЕНИКА и ЮНАКА е едно и също, само дето СЪСТОЯНИЕТО НА ДУХА ИМ е различно, а и времето на мъчениците мина вече. Помните ли какво каза Христос на хората, чиито потомци сме:

„В СВЕТА СКРЪБ ЩЕ ИМАТЕ, НО ДЕРЗАЙТЕ!

АЗ ПОБЕДИХ СВЕТА.”

Това е. Толкова е просто. ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВ, ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАШ ЮНАК И ДА БЪДЕШ ГЕРОЙ, ГЛАВЕН ГЕРОЙ В СОБСТВЕНАТА СИ ПРИКАЗКА. И тогава ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА ще ти съдейства и приказката ти ще оживее, куклите ти ще растат, а дървените кончета ще се облекат в кости, мускули, жили и всичко, което им е необходимо, за да тичат и да те носят, развели волно буйните си гриви. ЗА МЕНЕ СТАНА ТАКА и затова сътворих една „О,ДА!. Казвам „СЪТВОРИХ”, защото съм сигурна, че когато я писах бях В ЦАРСТВОТО НА ОТЕЦ, В ПОКОЯ И ВДЪХНОВЕНИЕТО НА СИТУАЦИЯТА, СЪЗДАДЕНА ОТ НЕГО  ЗА МЕН , ЛЮБИМОТО МУ ЧЕДО, ЗА ДА МИ Е ИНТЕРЕСНО, ВЕСЕЛО И РАДОСТНО ДА ЖИВЕЯ ЖИВОТА – НАЙ-ГОЛЯМОТО БЛАГО ДАДЕНО НА ЧОВЕКА. ДЕРЗАЙТЕ!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: