Мисли на събуждане и за разбуждане

ЖИВА ПРИКАЗКА В ПАМЕТ НА КУЧКАТА МИ ДЕЙЗИ

Posted on: 09/07/2010

Ah, ROZI!

ЖИВА ПРИКАЗКА В ПАМЕТ НА КУЧКАТА МИ ДЕЙЗИ- единственото животно дошло с паспорт в Мечото Семейство-Паспорт за Македония.

А в онези времена Дейзи беше и единственото живо същество в Мечото Семейство, което имаше Чуждестранен Паспорт.Такива ми ти работи, значи…

че

От самото зазоряване на промяната се стремя да докажа едно Твърдение и да отговоря на един  Въпрос.

Когато го направя ще достигна до Определена, Важна за мен Ситуация.

Ще я позная по това, че в нея ще има Условия да направя Първата Крачка в Посоката и към Целта, предопределени за мен на Финалната Права в Моята Лична Легенда.

Това че е финална права не бива да  ви стряска. Тя  е достатъчно дълга и като стигна целта си, ще съм там достатъчно време, за да си Свърша Работата и да ме изпратите в Безкрая ми с Радост,Усмивки и Весело Настроение. Все някога ще ви писне да ме гледате в Дебелата ми Форма и ви обещавам, че ще си тръгна в момента, когато Всички,без изключение, ще пожелаете да видите Мечо не като „гньетена чушка” , както казват по „нашио край”, а Изящна и Стройна като Ела. И с всичките ми зъби , за да мога да се усмихвам широко, без свенливо прикриване на устата, а също и да се смея заразително, както и колкото мога, без да се притеснявам, че публиката наоколо вместо да изпопада от смях, ще изпопада от страх при гледката. Съвършена и тялом, и духом.А и тогава  няма да чакате дълго, да си знаете. Аз съм Човек и Жена и ще бързам да се видя Такава.

                                            ТВЪРДЕНИЕТО Е:  АЗ НЕ СЪМ ОТКАЧАЛКА!

                                            ВЪПРОСЪТ Е:  А ИМА ЛИ ОТКАЧАЛКА, КОЯТО ДА СИ ПРИЗНАЕ, ЧЕ Е ОТКАЧАЛКА?

а СИТУАЦИЯТА Е:

МИЛВАМ КУЧКАТА, РАЗРЕШИЛА НЕРЕШИМИЯ МАКЕДОНСКИ ВЪПРОС В МЕН И И РАЗКАЗВАМ КАК СЪМ Я СПАСИЛА, КАТО УБЕДИТЕЛНО СЪМ ДОКАЗАЛА НА КОМИСИЯТА, ЧЕ НАЛЪМЪТ, КОЙТО ТЕГЛЯ НА ВЪЖЕНЦЕ, Е САМАТА МОЯ КУЧКА ДЕЙЗИ. ДЕТО СЕ ВИКА: КОЙТО ГО МОЖЕ , ГО МОЖЕ!

КОМИСИЯТА СИ Е КОМИСИЯ КАТО ВСИЧКИ КОМИСИИ – НАУКООБРАЗНА, ПРАГМАТИЧНА И ВЯРВАЩА САМО В ДЕВИЗА: ОКО ДА ВИДИ, РЪКА ДА ПИПНЕ!

КОМИСИЯТА Е ЧУЛА НАЛЪМЪТ ДА ЛАЕ И Я Е ЗАБОЛЯЛО ОТ УХАПВАНЕТО МУ. ИЗПИТАЛА Е ЗАСЛУЖЕНА ГОРДОСТ, ЧЕ Е УСПЯЛА ДА ГО ХВАНЕ, ОБЕЗПАРАЗИТИ И КАСТРИРА ПО ВСИЧКИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ И ХУМАНИТАРНИ ЗАКОНИ ЗА ЗАКРИЛА НА ЖИВОТНИТЕ И ГО Е СЛОЖИЛА В УДОБНА КЛЕТКА, С ТОЧНА КВАДРАТУРА И ДИЗАЙН ПО ПРЕДПИСАНИЯТА, ЗА ДА ПОКАЗВА И ДОКАЗВА НА ИНСПЕКТИРАЩИТЕ, ЧЕ Е ИЗПЪЛНИЛА ТЕЗИ ЗАКОНИ. СЛЕД ТОВА КОМИСИЯТА МЕ Е ПОЗДРАВИЛА С ОЗДРАВЯВАНЕТО МИ И МЕ Е ОСВОБОДИЛА ОТ ЛУДНИЦАТА, КАТО  НА ИЗЛИЗАНЕ МИ Е ВРЪЧИЛА ВЕЩИТЕ, В ТОВА ЧИСЛО И СОБСТВЕНАТА МИ КУЧКА ДЕЙЗИ – СПОКОЙНА, НЕЗЛОБЛИВА И БЕЗМЪЛВНА КАТО НАЛЪМ.

АЗ СЪМ ЩАСТЛИВА И СВОБОДНА КАТО ВОЛНА ПТИЧКА. СЪРЦЕТО, ДУШАТА И ДУХЪТ МИ ПРЕЛИВАТ ОТ РАДОСТ И ГОРДОСТ. СВЪРШИЛА СЪМ ЕДНА МАЛКА РАБОТА С ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ. СПАСИЛА СЪМ ЖИВОТА НА КУЧКАТА И СЪМ ДАЛА ЖИВОТ НА НАЛЪМА. И НЯМА ДА СЕ ОБРЪЩАМ НАЗАД, ЗА ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМ ПРИСМЕХУЛНО НА КОМИСИЯТА, КОЯТО УТРЕ ЩЕ ОТКРИЕ, ЧЕ НАЛЪМЪТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ  Е ЦЪФНАЛ. ДАЖЕ ЩЕ МИ Е ЖАЛ ЗА НЕЯ. ТАКА СИ Е. С УНИФОРМЕНОТО СИ МИСЛЕНЕ ТЕ НЯМА И ДА СЕ ДОСЕТЯТ ДА ПОКАЗВАТ ЦЪФНАЛИЯ НАЛЪМ КАТО ДОКАЗАНО ПРИРОДНО ЧУДО И ПО ТОЗИ НАЧИН НЕ САМО ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ ПОДИГРАВКИТЕ НА ОБЩНОСТТА, НО И ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ ГЛУПОСТТА СИ. И ВЪПРЕКИ, ЧЕ ОТ СЪРЦЕ ИМ ГО ЖЕЛАЯ, ЗНАМ ЧЕ НЯМА ДА ОТДЕЛЯТ И ЕДНА МИНУТА ЗА СОБСТВЕНО РАЗМИШЛЕНИЕ ПО КОЙТО И ДА Е ВЪПРОС. ПОЗНАВАМ ГИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ И ДО КОРЕНИТЕ НА ЗЪБИТЕ. ТОЛКОВА ВРЕМЕ БЯХ ПРИ ТЯХ! ПРОСТО ВИЖДАМ РЕАКЦИИТЕ ИМ И ХОДА НА МИСЛИТЕ ИМ. ТЕ, ГОРКИТЕ, САМО ЩЕ СЕ ТЮХКАТ, ЧЕ ТОВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ НЕ МОЖЕ ДА Е КУЧКА ЩОМ КАТО ЦЪФТИ И ЩЕ СЕ ПИТАТ:”КЪДЕ СБЪРКАХМЕ? НАЛИ С УШИТЕ СИ ЧУХМЕ ТОВА НЕЩО ДА ЛАЕ? НАЛИ ГО УСЕТИХМЕ ДА ХАПЕ БОЛЕЗНЕНО?” И ЩЕ ТЪРСЯТ, МИЛИТЕ, БЕЛЕЗИТЕ ПО СЕБЕ СИ ЗА ДА ДОКАЗВАТ КОЛКО СА БИЛИ ПРАВИ, И НЯМА ДА ПОВЯРВАТ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ГИ НАМЕРЯТ.

Е, ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО! МОЖЕ ПЪК ТОВА ДА ГИ НАУЧИ НА НЯКОЙ И ДРУГ БОЖЕСТВЕН ИЛИ ПРИРОДЕН ЗАКОН. КАТО НАПРИМЕР, ЧЕ КУЧЕ, КОЕТО ЛАЕ, НЕ ХАПЕ! ИЛИ ПЪК , В СЛЕДСТВИЕ НА ШОКА,  ДА ПОЛУЧАТ НЯКОЙ УМСТВЕН КАТАРЗИС, КОЙТО ДА ГИ НАКАРА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ ПЪК , ХОЛАН, ВСИЧКО, НА КОЕТО СА ГИ УЧИЛИ Е ВЯРНО. АКО И ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ДЕЙСТВИЯТА МИ, ЩЕ ХВЪРЛЯМ ШАПКА И ЩЕ СКАЧАМ ОТ ВЪЗТОРГ!  ДАЙ,БОЖЕ! НИКЪДЕ И НИКОГА НЕ СЪМ СРЕЩАЛА ТАКОВА ИЗОБИЛНО КОЛИЧЕСТВО НЕИЗПОЛЗВАНО СИВО ВЕЩЕСТВО.  А НАЛИ ВСИЧКИ СМЕ ОТ ЕДНА ЕВОЛЮЦИЯ! НАЛИ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ДОСТИГНЕМ ДО ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, ЗА ДА ПРЕСКОЧИМ НАТАТЪК.

 ДАЛИ ПЪК И АЗ ПРОПУСНАХ МОМЕНТА  ОЩЕ ДОКАТО БЯХ В ЛУДНИЦАТА, ДА ИМ СЪЗДАМ ЕДНА  МАЙСТОРСКА  ПРОГРАМА ЗА УСКОРЯВАНЕ НА МИСЛОВНАТА  ДЕЙНОСТ.  В ПРЕХОДНИТЕ  ЕПОХИ , МАЙКО , СОЛОВИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ  И СТРАНСТВАЩИТЕ ГЕРОИ-САМОТНИЦИ НЕ СЕ КОТИРАТ. МОНАСИТЕ ПУСТИННИЦИ СЪЩО. И АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ ЕЙ ТАКА МОЖЕ ДА СИ СЕ ПРЕЧИСТИ И ОСВИДЕТЕЛСТВА ЗА СВЕТИЯ ИНДИВИДУАЛНО, ПРОСТО НЕ Е ПОЗНАЛ! ЗНАМ ТОВА, НО СЪЩО ТАКА ЗНАМ, ЧЕ ДА ИЗМЪКНЕШ НЯКОГО ОТ БЛАТОТО, ТРЯБВА САМИЯ ТИ ДА СИ ИЗВЪН НЕГО, ЗАЩОТО АКО СЕ ОПИТВАШ ДА ГО НАПРАВИШ ОТВЪТРЕ, НАЙ-ВЕРОЯТНИЯ ВАРИАНТ Е ДА СЕ УДАВИШ, ЧЕ И ДРУГ ДА ПОМЪКНЕШ СЪС СЕБЕ СИ. ТАКА ЧЕ, ЕГОИСТИЧНОТО ЧУВСТВО ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ ТОЗИ ПЪТ Е СВЪРШИЛО ДОБРА РАБОТА И МИ Е ДАЛО ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРОЯВЯ УМЕНИЯТА СИ ТАМ, КЪДЕТО УСИЛИЯТА МИ НЯМА ДА СА НАХАЛОСТ И ЩЕ ДАДАТ БЛАГОСЛОВЕН ОТ ИЗНАЧАЛНОТО ТВОРЕНИЕ ПЛОД. ГОСПОД НЕ ОБИЧА ЯЛОВИТЕ РАБОТИ!

КОГАТО МИСЛЯ ИЛИ ДЕЙСТВАМ НА ПОЛЗА РОДУ, В СЪЗНАНИЕТО МИ ВИНАГИ БЛЕСТИ ЕДНА  СВЕТЛИНКА – ПОЗНАНИЕТО, КОЕТО УЧИТЕЛЯ МИ ДАДЕ ЗА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БОГА И ЧОВЕКА, А ИМЕННО: БОГ ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ, А ЧОВЕКЪТ ПЕСТИ ВРЕМЕ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХАРЧИШ ВРЕМЕТО, КАТО ПЕСТИШ  ЕНЕРГИЯТА СИ ЗА ТОЧНИЯ МОМЕНТ НА СЪТВОРЕНИЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ПРИБЛИЖАВАШ  ДО ИЗНАЧАЛНАТА СИ СЪЩНОСТ НА  ЛЮБИМО ЧЕДО БОЖИЕ И ПОДОБИЕ НЕГОВО, КОЕТО СЪЗНАТЕЛНО РАБОТИ ЗА ЦЯЛОТО И ЗА ТОВА НА ВСИЧКИ В ТОВА ЦЯЛО ДА ИМ Е ДОБРЕ. САМО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАШ И ДА НЕ ПРОПУСКАШ МОМЕНТА. ТОВА Е! ТАКА СИ Е! И ТОЛКОЗ!

 А ЗА  ЕПОХАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ СЕГА , НИЕ  ВСИЧКИ , БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, СМЕ СЕ БЛЪСКАЛИ НА ОПАШКАТА ЗА СПЕЦИАЛНИЯ КАСТИНГ ИЗДИРВАЩ НАЙ-ТВЪРДИТЕ, УСТОЙЧИВИ И ПАМЕТЛИВИ ДУХОВЕ-ВОЙНИ, ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ПРЕРОДЯТ НА ЗЕМЯТА ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ. ГОЛЕМИТЕ, ЗАСЛУЖИЛИТЕ АРТИСТИ В ПИЕСИТЕ НА ВСЕЛЕНСКАТА ЕВОЛЮЦИЯ, КОИТО ЗНАЯТ, ЧЕ ВИНАГИ СА ГЛАВНИ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ГЕРОИ В СВОЯТА СОБСТВЕНА ПРИКАЗКА И НЯМАТ НИЩО ПРОТИВ ДА ИЗИГРАЯТ НЯКОЯ И ДРУГА ОТРИЦАТЕЛНА РОЛЯ В ЧУЖДИТЕ ПРИКАЗКИ, ПО ВОЛЯТА НА СЦЕНАРИСТА И СПОРЕД ИЗБОРА НА РЕЖИСЬОРА, ПРОСТО ЗА БАЛАНС НА СВЕТИЙСТВОТО И ЗАРАДИ ТРЪПКАТА ДА СА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НА СЦЕНАТА. ПО ТРАДИЦИЯ, ОТ САМОТО НАЧАЛО НА ВРЕМЕНАТА, ЦЕДКАТА ЗА НАС, БЪЛГАРИТЕ , Е НАЙ- СИТНА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ЩЕ СИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ИЛИ ОТРИЦАТЕЛЕН ГЕРОЙ В ЖИВИТЕ ПРИКАЗКИ. ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ЧЕРНИЯ ДРОБ НА ПЛАНЕТАТА, ХИМИЧЕСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ, ПРЕЗ КОЯТО ПРЕМИНАВА ЗА ПРЕРАБОТКА ВСИЧКО ХРУМНАЛО В ГЛАВАТА НА ЛАКОМОТО ЧОВЕЧЕСТВО.

ЗА ДРУГИТЕ НЕ ЗНАМ, НО НИЕ СМЕ СЕ ПОДПИСАЛИ ПОД КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР, В КОЙТО ЯСНО Е ОТРАЗЕНО,ЧЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА РАБОТИМ КАТО ЗДРАВИ КЛЕТКИ НА ОРГАНИЗМА, Т.Е. 20% ЗА СЕБЕ СИ И 80% ЗА ЦЯЛОТО. ИНАЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТОЗИ ТИ ЖИВОТ И ТИ ГО АНУЛИРАТ, А ТЕБ ДИСКВАЛИФИЦИРАТ И ЛИШАВАТ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ ОТ ВСЯКАКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА. ДЕМЕК, ОБРИЧАТ ТЕ НА СКУКАТА ДА ПОВТАРЯШ ВЕЧЕ МИНАЛИ НЕЩА ВЪВ ВСЕ ПО МРАЧНИ ВАРИАНТИ, ДОКАТО СЕ НАУЧИШ. ТЯ , СКУКАТА, И ТУКА СИ Е ДОСТАТЪЧНО ГАДНО НЕЩО, НО ТАМ ГОРЕ, С ТЕХНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДУХОВНИ ЗАБАВЛЕНИЯ, ДА ЖИВЕЕШ СКУЧЕН ЖИВОТ СИ Е НАПРАВО МЪЧЕНИЕ…

АКО РАЗУМНО РАЗГЛЕДАШ НЕЩАТА, ЩЕ ВИДИШ, ЧЕ ГОЛЕМИЯТ КУПОН Е ТУК, В БЪЛГАРИЯ.

ИМАМЕ СИ ВЕЧЕ ОТ  ВСИЧКО НАТРУПАНО В КИЛЕРИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ СТОТИЦИ ПОКОЛЕНИЯ. АВГИЕВИТЕ ОБОРИ РЯПА ДА ЯДАТ!

ЗА КАПАК НА ЦЯЛАТА ТАЗИ КАША, И  ПРИ ИЗНАЧАЛНО ДАРЕНАТА НИ СВОБОДНА ВОЛЯ, САМИ СЕ ОПЛЕТОХМЕ В ТАКАВА МРЕЖА ОТ КОМИСИИ, ПОДКОМИСИИ И ИНСПЕКЦИИ, ЧЕ ДА СЕ СЛЕДИМ И ДА СЛУХТИМ ЕДИН ЗА  ДРУГ НИ СТАНА  НЕЩО КАТО ВТОРА ПРИРОДА. А УЧИТЕЛЯТ НИ, МЪДРЕЦА, РОДЕН В БЪЛГАРСКА ПЛЪТ И КРЪВ, ПЕТЪР ДЪНОВ, КАКТО ВИНАГИ ЯСНО И ТОЧНО СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ И ПО ТОЗИ ВЪПРОС: „Дай да се не дебнем, щото ще се хванем!”

ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ СЛУЧАЙНО СЕ Е ПОЯВИЛА В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО ОНАЯ ПРОСЛОВУТА ФРАЗА: ГОСПОД Е БЪЛГАРИН! САМО СПРЕТЕ ЗА МИГ ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИТЕ И ЩЕ ЧУЕТЕ КАК ДУШАТА ВИ ПЕЕ: ГОСПОД Е БЪЛГАРИН! И НЯМА ВЪПРОС, НА КОЙТО НЕ Е ОТГОВОРИЛ, И НЯМА ПОЗНАНИЕ КОЕТО ДА НЕ Е ДАЛ ЗА БЛИЗКИТЕ 2000 ГОДИНИ! И НЯМА НЕЩО, КОЕТО ДА Е КАЗАЛ И ДА НЕ Е СТАНАЛО НА СВОЕТО ВРЕМЕ И МЯСТО. И НЯМА МЕТОД, КОЙТО ДА НЕ Е ПОСОЧИЛ ЗА ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ КАКВАТО И ДА БИЛО СИТУАЦИЯ! АКО ЩЕТЕ ВЕРВАЙТЕ! ДА НЕ СЪМ ГОСПОД, ЧЕ ДА МИ ВЯРВАТЕ. НО МОЖЕТЕ ДА МИ ИМАТЕ ДОВЕРИЕ, ЗАЩОТО СЪМ ВАШИЯ МЕЧО И ЗАЩОТО СЪЗНАТЕЛНО И ДОБРОВОЛНО РЕШИХ ЕДИН ДЕН ДА НЕ ЛЕЖА И ДА СИ ГЛЕДАМ ПЪПА  ДОКАТО СЕ ЧУДЯ КАК ДА ИЗЛЯЗА ОТ КРИЗАТА,  А ДА ВИДЯ КАКВО МОЖЕ ДА СТАНЕ ОТ ЕДНО СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО АКО ПРОСТО КАЖЕ: ГОСПОДИ, НАУЧИ МЕ, МОЛЯ ТЕ!

АХ КАК БЯХ ОЧАРОВАНА ОТ ФАКТА, ЧЕ ОБУЧЕНИЕТО ЗАПОЧНА ЕДВА ЛИ НЕ НА МИГА И РАЗДИПЛИ ПРЕД ОЧИТЕ МИ ТАКИВА НЕВЕРОЯТНИ ЧУДЕСА И СЪВПАДЕНИЯ, ТАКИВА ПРИКАЗНИ СЪЧЕТАНИЯ И ПО ТАКИВА НАЧИНИ , ЧЕ ДА МИ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО, ВЕСЕЛО И ВЪЛНУВАЩО ДА СЕ ПРЕВРЪЩАМ ОТ МЕЧО В ДАСКАЛ МЕЧО, КАТО СЪЩЕВРЕМЕННО НАБЛЮДАВАМ ПРОЦЕСА ОТ ЧИСТО ЧОВЕШКАТА СИ ПОЗИЦИЯ И СЕ НАСЛАЖДАВАМ НА БЕЗКРАЙНОСТТА НА БОЖИИТЕ РЕШЕНИЯ И ВСЕВЪЗМОЖНИТЕ МУ ПРИЯТНИ ИЗНЕНАДИ ЗА ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ПРОБЛЕМ ИЛИ ДАЖЕ НАЙ-ДРЕБЕН СПОРЕД МЕН ФРАГМЕНТ ОТ БИТИЕТО МИ. И НАЙ- КРАСИВОТО ОТ ВСИЧКО БЕШЕ, ЧЕ ИЗБИРАХ ОТ ТОВА ОГРОМНО МНОЖЕСТВО СПОРЕД СВОБОДНАТА СИ ВОЛЯ И КАКТО НА МЕН МИ ХАРЕСВА.

ТОВА СТАНА ПО ВРЕМЕТО, КОГАТО ДАЖЕ НЕ СИ СПОМНЯХ ЧЕ ИМАМ ДУША, ИЗОБЩО НЕ БЯХ ЧУВАЛА ЗА УЧИТЕЛЯ И ТАМАН БЯХ ОТКРИЛА, ЧЕ ИМА БОГ И ТОЙ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. БЕШЕ МИ КРАЙНО МЪЧНО И ТЯГОСТНО ДА ЖИВЕЯ ИЗОБЩО, ЗАЩОТО ЕДНА ОТ ДВЕТЕ МИ ЛЮБИМИ СЕСТРИ СИ ОТИДЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ БУКВАЛНО В РЪЦЕТЕ МИ СЛЕД ТЕЖКО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО БОЛЕДУВАНЕ ОТ РАК И СИ МИСЛЕХ, ЧЕ СЛЕД ТАКОВА НЕЩО, ЧОВЕК НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ИЗПИТА НА ЗЕМЯТА.

ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НЕ МИ ПОЗВОЛЯВАШЕ ДА СЛОЖА КРАЙ НА ЦЯЛАТА ТАЗИ ДРАМА БЕШЕ, ЧЕ С ВСЯКА КЛЕТКА НА ТЯЛОТО СИ ЗНАЕХ ,ЧЕ ИМА НАЧИНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ВСЯКА БОЛЕСТ И ПРОСТО НЕ СЪМ СЕ ПОСТАРАЛА ДОСТАТЪЧНО ДА ГИ ОТКРИЯ И ДА СПАСЯ СЕСТРИЧКАТА СИ, НО ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ГИ НАМЕРЯ, ЗАЩОТО ИМАМ ТОЛКОВА МНОГО БЛИЗКИ И СКЪПИ , НА КОИТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО И ТРЯБВА ДА СЪМ ГОТОВА.

И ЗАПОЧНАХ ДА ТЪРСЯ. АКО ЩЕТЕ ВЯРВАЙТЕ, НО НЯМА НЕЩО ПОЗНАТО ИЛИ НЕПОЗНАТО, ПРИЕТО ОТ ХОРАТА ИЛИ НЕПРИЕТО , ЕСТЕСТВЕНО ИЛИ СВРЪХЕСТЕСТВЕНО, ЗА КОЕТО ДА СЪМ ЧУЛА ДАЖЕ С ПЕРИФЕРНИЯ СИ СЛУХ И ДА НЕ СЪМ ПРЕРОВИЛА И ОПИТАЛА НА СЕБЕ СИ. ТАКЪВ СТРАХ ЗА МОИТЕ МИЛИ МЕ ТРЕСЕШЕ, ЧЕ БЯХ ГОТОВА НА ВСИЧКО ЗА ДА ПОЛУЧА ПОЗНАНИЕ.

ПОЛЕКА-ЛЕКА ИЗГРАЖДАХ В СЕБЕ СИ НАУЧНИЯ ПОДХОД КЪМ НЕЩАТА И ВСЯКО ОТ ТЯХ ПРИЕМАХ ЗА ХИПОТЕЗА, ЧАК СЛЕД КАТО ГО БЯХ ЗАСЕКЛА ПОНЕ ОТ ТРИ НЕЗАВИСИМИ И ДОСТАТЪЧНО ОТДАЛЕЧЕНИ ЕДИН ОТ ДРУГ ИЗТОЧНИКА. А КОГАТО СЛЕД ГОДИНА ВРЕМЕ У НАС  НАСТЪПИХА ПРОМЕНИТЕ И ПОЛУЧИХ  ДВАТА ГОЛЕМИ ШАМАРА ЗА ДВЕТЕ МИ НАЙ-ЛЮБИМИ НЕЩА В ЖИВОТА- ДЕЦАТА И БЪЛГАРИЯ – БЯХ ДОСТАТЪЧНО УКРЕПНАЛА ЗА ДА НЕ УМРА ОТ СЪРДЕЧЕН УДАР И ДОСТАТЪЧНО ПОДГОТВЕНА ЗА ДА ПОМОЛЯ БОГ ДА МИ ПОМОГНЕ И НАУЧИ КАК ДА СЕ СПРАВЯ.

НЕ БЯХ МНОГО СИГУРНА, ЧЕ ЩЕ МИ БЪДЕ ОТГОВОРЕНО ПО КАКЪВТО И ДА БИЛО НАЧИН. ТОГАВА НЕ ЗНАЕХ ДОРИ КАК ДА НАРИЧАМ ВСЕЗНАЕЩОТО И ВСЕМОГЪЩОТО. И МОЛИТВИ НИКАКВИ НЕ ЗНАЕХ. БЯХ СИ ЕДНО ЧИСТО И НЕПОДПРАВЕНО НЕВЕЖЕСТВО С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ И ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ УЧИ. САМО ТОВА. ИЛИ ПОНЕ ЗА СЕБЕ СИ ТОГАВА ЗНАЕХ САМО ТОВА. НО БОГ, КОЙТО СЛЕДИ И НАПРАВЛЯВА ВСИЧКО МЕ ЧУ И СЛЕД КАТО МИ ДАДЕ ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ГО ИМА, И ТО ПО МОИТЕ КРИТЕРИИ, МИ ПОДАРИ И СРЕЩА С ВЕЛИКИЯ НИ УЧИТЕЛ.  ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ СЛЕД ТОВА БЕШЕ И ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ПЛОД НА ТАЗИ СРЕЩА.

КАЗВАМ ВИ ТОВА С ПЪЛНОТО СЪЗНАНИЕ, ЧЕ СЪМ НАЙ, НАЙ-ОБИКНОВЕН ЧОВЕК, ГЛАСОВЕ В ГЛАВАТА СИ НЕ ЧУВАМ, НЯМАМ ВИДЕНИЯ НА ЯВЕ,  А ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ СЪНИЩА И МИСЛИТЕ НА СЪБУЖДАНЕ И ЗА РАЗБУЖДАНЕ ДОЙДОХА МНОГО ПО-КЪСНО, СЛЕД КАТО ВЕЧE БЯХ ПОНАУЧЕНА НА ТОВА- ОНОВА СЪВСЕМ ПРАКТИЧЕСКИ.

ВСЪЩНОСТ ПЪРВАТА СРЕЩА С УЧИТЕЛЯ ДОТОЛКОВА БЕШЕ СЪОБРАЗЕНА С МОИТЕ НАВИЦИ И СЪЩНОСТ ТОГАВА, ЧЕ Я ПРИЕХ КАТО НАЙ-ЕСТЕСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ  В ЖИВОТА НА ЧОВЕКА И ДОРИ ЩЯХ ДА Я ПОДМИНА, АКО НЕ БЕШЕ МОЯТА ВРОДЕНА ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТ И ИЗГРАДЕНИТЕ ДО СТЕПЕНТА НА ВТОРА ПРИРОДА УМЕНИЯ И ЖЕЛАНИЯ ДА ПРОУЧВАМ ВСИЧКО В ДЪЛБОЧИНА И ДО ПОСЛЕДНИЯ ДЕТАЙЛ .

РОДЕНА И ОТРАСНАЛА В ТОТАЛИТАРНО ОБЩЕСТВО, КЪДЕТО ИЗБОРЪТ ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ НЕ Е МНОГО ГОЛЯМ, но затова пък естествен и насъщен(нямаш пари да ходиш по концерти и да купуваш грамофонни плочи, пък и грамофон да си призная нямахме, а обичаш музиката-сам си учиш любимите песни от радиото,защото и магнетофоните са рядкост, а касетофоните още не са измислени-и си пееш сам, когато няма радио там, където на душичката ти и се прииска музика, например на купони или край лагерни огньове, или на разходка в гората, или даже на любовна среща; иска ти се да ходиш на театър, но живееш в провинцията и съответно, когато на душичката и се прииска,отиваш на представление на самодейците от читалището, като участник или зрител, според желанието, или когато си ходиш на село за ваканциите и се съберете всички деца на фамилията, сама си измисляш пиеса и я поставяш и съответно изиграваш пред любящото и благодарно роднинско множество като истински продуцент, режисьор,сценарист,сценограф, хореограф, дизайнер на костюми и артист-имаш на разположение голям избор на желаещи да участват и като публика, и като актьори, и на всичкото отгоре слагаш вход, минимален, но достатъчен за сладолед, боза и пасти за всички положили труд в името на Мелпомена ; иска ти се поезия-моля, бъди така добър да научиш стихотворения наизуст и участвай в ежегодните рецитали на училището, печели награди и съответно радостта и гордостта на мама, татко и сестричките, а после по повика на същата тая вечно търсеща и ненаситна душичка, сядаш и пишеш собствени стихове и отначало стихоплетстваш, ей така, за себе си, а после се получава все по-добре и по-добре, и един ден ви дават домашно, да довършите недовършената поема на Ботев, нали се сещате, „Кой не знай Чавдар Войвода, кой не е слушал за него…”и ти като същий перфекционист приемаш нещата съвсем буквално и сядаш да търсиш в себе си думи, рими и ритми в Ботев стил и ги намираш, тъй като му знаеш стихосбирката наизуст, и изписваш цяла тетрадка от 10 листа по този начин, изпипала брой на срички, благозвучие, форма, смисъл и всичко останало, и въпреки че сега изобщо не си спомняш съдържанието на това, което си написала тогава, получаваш оценка от Другарката Димитрова ПРЕВЪЗХОДЕН 7 и ЧЕСТТА работата ти да бъде изложена на Годишната Училищна Изложба за Ученическо Творчество, след което тетрадката ти потъва в архивите на училището, а какво точно е станало с Чавдар Войвода според тогавашното ти въображение отива в дълбините на подсъзнанието ти, суетливо изместено от чувство за Превъзходство и от Честта, майко, Юнашка!

…и сега, когато разказваш това на собствените си ученици, трепериш от страх да не те попитат какво е станало все пак в довършената от теб версия на поемата, щото не можеш да си спомниш, и те е срам да си го признаеш, а нали си Даскал Мечо вече и се предполага, че знаеш всички отговори на детските въпроси, особено що се отнася до личния ти живот!– в интерес на Истината, обаче, никое дете досега не ме е попитало поради простия факт, че всички се запалват да измислят нови бележници с Великолепен 8, Грандиозен 9, Блестящ 10 и т.н. и да настояват да ги въведа, преди от МОН да са се напънали да ни ги натрапят в документацията и по този начин да развалят Очарованието на Първооткривателството. Та понеже желанията на учениците са от първо значение в ценностната ми система за училището, веднъж и това направих- подарих им по едно специално тефтерче за Изключителни Постижения в Областта на Учението- е, никой не изкара Превъзходен 7, но децата много се зарадваха на мъничките, шарени и парфюмирани бележничета! ).

ТА ДА СЕ ВЪРНЕМ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ТОТАЛИТАРНОТО ОБЩЕСТВО С МАЛКИТЕ МУ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВСЕВЪЗМОЖНИ ПЛАТЕНИ ЗАБАВЛЕНИЯ. Като се започне от ранното ми детство,да кажем на 5 годинки като бях, та се стигне до тази краста, наречена компютри и интернет и най-вече до научаването ми да работя с тях и всякаква подобна техника, НАЙ ОБИЧАХ ДА ЧЕТА И ВЯРВАХ, ЧЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ ЧРЕЗ ЧЕТЕНЕ НА ПОДХОДЯЩА КНИГА. И ДОСЕГА ВЯРВАМ ЧЕ Е ТАКА.(Тъкмо четенето стана повод и за първата ми среща с Учителя,дето се вика, четях всичко изпречило се на пътя ми, и Той това и използва за да се запознаем). ОСВЕН ТОВА, ПО ОНОВА ВРЕМЕ НА ВСЯКАКВИ СУЕВЕРИЯ И САМОВНУШЕНИЯ ЗА КЪСМЕТ И ОПАРИЧВАНЕ, СИ БЯХ ИЗГРАДИЛА НАВИКА ДА ИЗХАРЧВАМ ДО ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА ВСИЧКО,КОЕТО СЕ НАМИРА В ПОРТМОНЕТО И ДЖОБОВЕТЕ МИ ЗА СЪОТВЕТНИЯ ДЕН. ТОГАВА, А И ДОСЕГА СИ ВЯРВАМ, ЧЕ ЗА ДА СЕ НАПЪЛНИШ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРАЗНИШ. МНОГО ПО-КЪСНО, В ПРОСТИЧКОТО И ДОСТЪПНО ЗА ВСЕКИ СЛОВО НА УЧИТЕЛЯ, ПРОЧЕТОХ И СИ ПОТВЪРДИХ ТОЗИ ПРИНЦИП В ЗНАМЕНАТЕЛНОТО И ОБЯСНЯВАЩО ЦЯЛА ЕДНА ТЕОРИЯ ИЗРЕЧЕНИЕ:” Няма как да напълниш шише,което вече е пълно,защото всичко, което слагаш в него просто си прелива отвън и не можеш да се ползваш.”

В ЕДИН ТАКЪВ ДЕН МИ БЯХА ОСТАНАЛИ ОСЕМ ЛЕВА ОТ ТОГАВАШНИТЕ ПАРИ, СЕГА 80 СТОТИНКИ. ОГЛЕЖДАХ СЕ КАКВО ДА КУПЯ С ТЯХ, ЗАЩОТО КЪСМЕТА ИДВА САМО КОГАТО НАМЕРИШ НЕЩО, КОЕТО ХЕМ Е ПО ВКУСА ТИ, ХЕМ ТРЯБВА ДА Е  ЗА ТОЧНАТА СУМА, С КОЯТО РАЗПОЛАГАШ. ПАК ПО-КЪСНО НАУЧИХ, ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯНО ЗНАНИЕ, ЧЕ ТОВА СИ Е КОСМИЧЕН ЗАКОН ЗА ВСЯКАКВИ РАБОТИ, А НЕ САМО ЗА ПАРИ, КОЙТО ГЛАСИ: МАЛКО, НО ДОСТАТЪЧНО!  НАПРИМЕР, АКО СПОРЕД СОБСТВЕНАТА ТИ ЛЕГЕНДА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕШ В ОПРЕДЕЛЕНА СПЕЦИАЛНОСТ В УНИВЕРСИТЕТА И ПОЛУЧИШ 3,25 ПО ЛЮБИМАТА ТИ ЛИТЕРАТУРА, ЗА ЛЮБИМИЯ ТИ ПОЕТ И НА ЛЮБИМАТА ТИ ТЕМА, ТИ МОЖЕШ ДА СИ СЕ ЧУВСТВАШ НАЙ-МИЗЕРНОТО И ПРОПАДНАЛО СЪЩЕСТВО НА ЗЕМЯТА , И ДА ТИ СЕ ИСКА ДА ПОТЪНЕШ В ЗЕМЯТА ОТ СРАМ, НО ТАЗИ ОЦЕНКА ТИ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНА ЗА ДА ОТИДЕШ ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА- ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ И НА ПЪРВО КЛАСИРАНЕ.” МАЛКО, НО ДОСТАТЪЧНО!” Е ЗАКОН СВЪРЗАН С РАЗУМНОТО ПЕСТЕНЕ НА ЕНЕРГИЯТА, ЗА КОЕТО ВЕЧЕ СПОМЕНАХ.

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ОСЕМТЕ ЛЕВА И ОНЗИ ДЕН. ТА ЗНАЧИ, НА ЕДНА УЛИЧНА СЕРГИЯ ИМАШЕ И КНИЖКИ НАРЕД С ДРУГИТЕ НЕЩА И АЗ ЕСТЕСТВЕНО СЕ ОТБИХ ДА ГИ РАЗГЛЕДАМ. ЕДНА ОТ ТЯХ СТРУВАШЕ ТОЧНО 8 ЛЕВА И ВЕДНАГА Я КУПИХ, БЕЗ ДА ГЛЕДАМ НИТО ЗАГЛАВИЕТО, НИТО АВТОРА. А ПЪК ЗА ЗНАЧЕНИЕТО НА ЧИСЛОТО 8 СЪВСЕМ НЕ ПОДОЗИРАХ, ДАЖЕ НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ЧИСЛАТА ИМАТ И ДРУГИ ЗНАЧЕНИЯ, МНОГО ПО ВАЖНИ ОТ БРОЙКАТА. СЕГА МОГА И ЦЯЛ ТРАКТАТ ДА НАПИША ИЛИ ИЗНЕСА ЗА ОСМИЦАТА, ОСМИЯ И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С 8, ВКЛЮЧИТЕЛНО ФОРМАТА И ПОЛОЖЕНИЕТО И (В СМИСЪЛ ДАЛИ Е ИЗПРАВЕНА ИЛИ ЛЕГНАЛА), НО ТОГАВА ЗА МЕН БЕШЕ ВАЖНО, ЧЕ УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИХ ДЕНЯ СИ И ДОВОЛНО ИЗХАРЧИЛА ЗА КНИЖКА ПОСЛЕДНИТЕ СИ ПАРИЧКИ, СЕ ПРИБРАХ В КЪЩИ. РАЗТВОРИХ Я ТАМ И СЕ ЗАЧЕТОХ. БЕШЕ ТЪНИЧКА КНИЖКА И КАТО Я СВЪРШИХ СИ КАЗАХ, ЧЕ АЗ СЪМ Я ПИСАЛА, ДОТОЛКОВА СЪВПАДАШЕ С ТОВА, КОЕТО МИСЛЕХ И ЧУВСТВАХ . ПОГЛЕДНАХ ЗА АВТОРА. ПИШЕШЕ:” БЕСЕДИ ОТ УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ”. А, КАЗАХ СИ, КОЛЕГА ЗНАЧИ. ЗАТОВА МИ Е ТОЛКОВА ЯСЕН. ЩЕ ТРЯБВА ДА ВИДЯ ДАЛИ Е ПИСАЛ И НЕЩО ДРУГО И АКО ГО СРЕЩНА НЯКОЙ ДЕН, ДА ОБМЕНИМ ОПИТ. ДА ГО ПИТАМ АЗ КАК ГИ ПРАВИ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ РАБОТИ В УЧИЛИЩЕ, ДЕТО МОЯ МИЛОСТ САМО МОГА ДА СИ ГИ МИСЛЯ И ДАЖЕ И НАЙ-МИКРОСКОПИЧНИЯ МИ ОПИТ ДА ПРИЛОЖА МИСЛИТЕ СИ НА ПРАКТИКА ДОВЕЖДА ДО СУПЕР СТРАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЛИЧНОСТТА МИ ОТ РОДИТЕЛИ, КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ.  ДОРИ ВЕДНЪЖ СЕ ОПИТАХА ДА МИ УСТРОЯТ МЕДИЕН КОМПРОМАТ, КАТО МЕ НАРЕКОХА СЕКТА И ГО ДОКАЗВАХА СЪС ЗНАМЕНАТЕЛНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ, ЦИТИРАМ: ” А ПЪК Г-ЖА КРАСИМИРА ДЖУРКОВА (ТОВА Е ФАМИЛИЯТА МИ ПО МЪЖ) СЪБИРА УЧЕНИЦИТЕ СИ В КЪЩИ И ГИ УЧИ НА СВОБОДНИ НРАВИ!”  ХА КАЖЕТЕ МИ СЕГА ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ, ДА СЕ ЗАЩИТАВАШ ЛИ ИЛИ ДА СЕ РЕПЧИШ НА ТАКИВА ОБВИНИТЕЛИ? ТА НАЛИ ТОЧНО ЗА ДА НЕ ВЛЯЗАТ В СЕКТИ И ДА СА ПРЕД ОЧИТЕ МИ ГИ СЪБИРАХ, АМА ВЪРВИ ОБЯСНЯВАЙ. ТО ДОБРЕ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА СА РАЗУМНИ И ИЗПРАТИХА ТОЗИ ДОНОС ОТ ТЪРНОВСКАТА МЕДИЯ В ПЕДАГОГИЧЕСКАТА СТАЯ ЗА ПРОВЕРКА, А КОМЕНТАРА ОТ ТАМ БЕШЕ, ЧЕ МОГА ДА ГИ ОСЪДЯ, АКО ИСКАМ, ТОЛКОВА БЕШЕ НЕЛЕПО И АБСУРДНО. ТА ЗАТОВА МИ БЕШЕ ИНТЕРЕСНО ДА ОБМЕНЯ ОПИТ С ТОЗИ КОЛЕГА- АВТОР  ПЕТЪР ДЪНОВ, И ДА ГО ПОПИТАМ КАК ЗАКОННО И БЕЗ ПРОБЛЕМИ ДА СЪЗДАМ УСЛОВИЯ НА ДЕЦАТА ДА ПЕЯТ, ДА СЕ СМЕЯТ, ДА ТАНЦУВАТ, ДА СЕ УЧАТ ЗАБАВНО И ДА СЕ РАДВАТ НА ЖИВОТА, КОЕТО ОЧЕВИДНО ТОЙ БЕШЕ ПОСТИГНАЛ И ГО ОПИСВАШЕ КАТО НАЙ-ПОДРАЗБИРАЩОТО СЕ И УСТАНОВЕНО НЕЩО НА СВЕТА. ЧУДЕХ СЕ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕ И ДАЛИ СЛУЧАЙНО Е ИМАЛ КЪСМЕТА ДА ПОПАДНЕ В НЯКОЕ ЗАБРАВЕНО ОТ ДЪРЖАВАТА И МОН ВЪЗРОЖДЕНСКО ОБЩЕСТВО, КЪДЕТО И УЧИЛИЩЕТО НАРИЧАТ „ШКОЛО”, А ТОВА , ЧЕ Е ИЗПИСАНО „ШКОЛА” СМЕТНАХ ЗА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА. ДАЖЕ НЕ МИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ НИКОЙ АВТОР НЕ СЕ ПОДПИСВА ТАКА: „УЧИТЕЛЯ ЕДИ КОЙ СИ”! И ДОСЕГА МИ СТАВА СМЕШНО, КОГАТО СЕ СЕТЯ ЗА”КОЛЕГАТА”.

СЪВСЕМ ДОСКОРО ИМАХ ЕДНА СНИМКА НА УЧИТЕЛЯ, КОЯТО НОСЕХ ВИНАГИ СЪС СЕБЕ СИ , И КОЯТО ИЗПРАВЯХ ДО НЯКОЯ СТЕНА ИЛИ СКАЛА, НА БЮРО ИЛИ БИБЛИОТЕЧЕН РАФТ, В ЗАВИСИМОСТ ОТ МЯСТОТО КЪДЕТО СЪМ СЕ УСТАНОВИЛА МАКАР И ЗА 1 ДЕН. ТА НЕ ЗНАМ КАК СТАВАТ ТЕЗИ РАБОТИ, НО КАТО МИ МИНАВАШЕ МИСЪЛТА ЗА ДУМАТА „КОЛЕГА”, УПОТРЕБЕНА СПОНТАННО ЗА ВЕЛИКИЯ ДУХ, ДОШЪЛ ДА СВАЛИ СЛОВОТО НА ТРЕТИЯ  ЗАВЕТ НА ЗЕМЯТА, СНИМКАТА ЧЕСТО ПАДАШЕ И АКО ИМАШЕ НЯКОЙ ОКОЛО МЕН МУ КАЗВАХ: „УЧИТЕЛЯ СИ ПАДА ОТ СМЯХ.” НЕ ГО ПРАВЕШЕ ОТ ВЪЗМУЩЕНИЕ ЗА, МЕКО КАЗАНО, ФРИВОЛНОТО МИ ОБРЪЩЕНИЕ, А ОТ РАДОСТ, ЧЕ ПАК Е УСПЯЛ ДА МЕ РАЗСМЕЕ! А ПЪК И НАЛИ ВИ КАЗВАХ , ЧЕ ПО ПРИРОДА СЕ СМЕЯ МНОГО ЗАРАЗИТЕЛНО, ТА НЯМА НАЧИН ТОВА ДА НЕ ПРИХВАЩА И НАЙ-ВИСШИТЕ ДУХОВЕ, ИСТИНА ВИ КАЗВАМ. ТЕ ДАВАТ И МИЛО И ДРАГО ЗА ТАКОВА ШОУ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ТОЛКОВА МНОГО ТЪЖНИ ФИЗИОНОМИИ НА ЗЕМЯТА.  АНГЕЛСКА СУПА ЛИ СИ ПРАВЯТ ТАМ ГОРЕ ОТ НАШИЯ СМЯХ И РАДОСТ ИЛИ ГИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОВКУСЯВАНЕ И ПОДПРАВКА НА ГОРЧИВИТЕ МАНДЖИ, ДЕТО НИЕ, ЛЮБИМИТЕ ЧАДА БОЖИИ, СМЕ ИМ ЗАБЪРКАЛИ ТУК, НА ЗЕМЯТА, И КОИТО ЩАТ-НЕ ЩАТ ТРЯБВА ДА СЪРБАТ, ТА ДА НЕ СТОЯТ ГЛАДНИ.

ДАЖЕ АЗ, КОЯТО ЗНАЯ И ПОМНЯ ВСИЧКО ТОВА, ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРЕОБЛИЧАМ И ПРЕПРАВЯМ НА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ НОРМАЛЕН ЛУД , ДОБРОВОЛНО ДА СЕ ЛИША ОТ СВОБОДАТА СИ И ДЕТО СЕ ВИКА, ДА СЕ ВМЪКНА В УСТАТА НА  ВЪЛКА, ЗА  ДА ИЗМЪКНА ОТ ЕДНА ТАКАВА КОМИСИЯ  КУЧКАТА СИ, ХВАНАТА И ПОДЛОЖЕНА НА ВСИЧКИ ПРОЦЕДУРИ , КАТО ЕДНО СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКО УЛИЧНО ПСЕ. И ГО НАПРАВИХ НЕ САМО ЗАЩОТО Я ОБИЧАМ КАТО ВАЖЕН ПЕРСОНАЖ В ЛИЧНАТА МИ ПРИКАЗКА, И НЕ САМО ЗАЩОТО БЕШЕ ЗАЛОВЕНА ПОРАДИ ЛИЧНАТА МИ НЕБРЕЖНОСТ. ТОВА СИ Е ЧАСТ ОТ 20те %, И КАТО ТАКА ПРОСТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЕВОЛЮЦИЯТА. НАПРАВИХ ГО НАЙ-ВЕЧЕ  ЗАРАДИ СПЕЦИАЛНАТА И РОЛЯ ДА РАЗРЕШИ МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС  В МЕН.

ЗНАЕТЕ КАКВО Е ЗА БЪЛГАРИНА МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС, НАЛИ? ДОКАТО ИМА МАКЕДОНСКИ ВЪПРОС, ИМА И БЪЛГАРИЯ, ИМА И ЧЕРЕН ДРОБ ЗА ПЛАНЕТАТА. ВСИЧКО ЖИВО, СЪЗНАТЕЛНО И РОДОЛЮБИВО, СЪЗДАДЕНО С НАШЕНСКИ ГЕНИ И ОТ НАШЕНСКИ ГЕНИИ  ПО СВЕТА И У НАС , ИЗПЪЛНЯВА И ТАЗИ ЗАДАЧА КАТО ЧАСТ ОТ  ПРОГРАМАТА ЗА  80те %  ОТ  КОЛЕКТИВНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР. А ТОВА Е РАБОТА ЗА БОГА И ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЦЯЛОТО И КАТО ТАКАВА ТРЯБВА ДА Е БЕЗУПРЕЧНА И БЕЗПЛАТНА, ЧЕ ИНАЧЕ НЕ СЕ ЗАЧИТА. А НЕ СЕ ЗАЧИТА, ЗАЩОТО ЗА ДА ПОПАДНЕШ В НОВИЯ ЖИВОТ, НАЙ-ПЪРВАТА ТИ ЗАДАЧА Е ДА СЕ НАУЧИШ ДА ЖИВЕЕШ ИЗОБИЛНО И КРАСИВО ПРИ ВСЯКАКВИ УСЛОВИЯ, ЗАЩОТО, КАКТО СЕ ПЕЕ В ЕДНА ОТ НАЙ-ЛЮБИМИТЕ МИ НАПОСЛЕДЪК ПЕСНИ „ВСЕКИ ДЕН Е БАЛ”, А САМО БЕЗУПРЕЧНАТА РАБОТА НАМИРА И СЪЗДАВА КРАСОТА НАВСЯКЪДЕ.  ЗА КАКВО МУ Е НА ЧОВЕКА ДА ИЗВЪРШВА ПЛАТЕН ТРУД АКО ЖИВЕЕ В ИЗОБИЛИЕ?

НОМЕРА ТУК Е ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ КОМИСИЯТА Е СЪЩО ЧАСТ ОТ КОЛЕКТИВА, А  ЗАКОНЪТ НА ИЗОБИЛИЕТО Е КОЛЕКТИВЕН ЗАКОН! И СЕ ЧУДЯ , КАТО ДОСТИГНА ЦЕЛТА НА ЖИВОТА СИ, ДАЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ЧАКАМ С ХИЛЯДОЛЕТИЯ ТЕЗИ ХОРА  ДОКАТО ИМ ДОЙДЕ УМА В ГЛАВАТА, ТА ЗАЕДНО ДА ВЛЕЗЕМ В ЦАРСТВОТО БОЖИЕ, КОЕТО СИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КЛАУЗА В ДОГОВОРА. АМИ АКО ЗАТЪПЕЯ ОТ ЧАКАНЕ? АМИ АКО ТЕЗИ ОТ КОМИСИЯТА СА ЗАТЪПЕЛИ, ЧАКАЙКИ ТОЧНО МЕН ДА СИ ДОСТИГНА  ВАЖНАТА СИТУАЦИЯ И ВЕЧЕ СА ЗАБРАВИЛИ КАКВО ЧАКАТ?  НО ВЯРВАМ С ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ  И НА ВСИЧКИ НИВА ОТ БИТИЕТО, ЧЕ БОГ ЩЕ ИЗПЪЛНИ СВОЕТО ОБЕЩАНИЕ  ЕДНА СУТРИН ДА СЕ СЪБУДИМ С НЕГО В СЪРЦЕТО СИ И ДА ЗАЖИВЕЕМ ДРУЖНО, СЯКАШ НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО.

ЗАСЕГА, В ТОЗИ ПРЕХОДЕН ЕТАП, ЧУВСТВАМ С ЦЯЛАТА СИ СЪЩНОСТ, ЧЕ СЪМ СТОРИЛА ОНОВА МАЛКО ДОБРО,КОЕТО СЕ Е ИСКАЛО ОТ МЕН НА ПОЛЗА РОДУ. ДАДОХ ЖИВОТ НА НАЛЪМА И ТОЙ ЦЪФНА. СПАСИХ И  ЖИВОТА НА ОКОШАРЕНАТА МИ ПОРАДИ  СОБСТВЕНОТО МИ НЕДОМИСЛИЕ КУЧКА ДЕЙЗИ. ВСЕ ЗАБРАВЯХ ДА И ВРЪЗВАМ ПАСПОРТА НА ВРАТА, ТА КОЙТО Я ВИДИ ВЕДНАГА ДА ПОЗНАЕ, ЧЕ Е ЛЕГАЛНА. А ТЯ Е ВОЛНА КУЧКА ,МАЙКО, СЪС СПЕЦИАЛНО ВЪЗПИТАНИЕ И ОБНОСКИ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДРУЖЕЛЮБНА И МНОГО ЛЮБОЗНАТЕЛНА. ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГОТО МИ КУЧЕТА БЕЗ ПАСПОРТ,КОИТО СИ ЗНАЯТ И СВОБОДИТЕ , И ПРАВАТА, И САМИ СЕ ОГРАНИЧАВАТ В ПРОСТОРИТЕ НА БАИРА, НА КОЙТО ЖИВЕЯ, ТЯ ХОДИ НАВСЯКЪДЕ И ПРИ ВСИЧКИ. ТАКА Е НАУЧЕНА.

ПОДАРИХА МИ Я ТОЧНО ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕ ЗА МАКЕДОНИЯ, КЪДЕТО ЩЕШЕ ДА ПРИДРУЖАВА СТОПАНКАТА СИ , ТРЪГНАЛА ДА СЕ ЖЕНИ ЗА МАКЕДОНЕЦ, ТА И ТЯ ДА СИ РАЗРЕШИ МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС ПО ЕДИН ОТ НАЙ-ДОСТЪПНИТЕ И ЗАКОНОМЕРНИ НАЧИНИ. ЗАТОВА ИМАШЕ  И ПАСПОРТ. ИНАЧЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ВСЕ НА КАИШКА БЕШЕ ЖИВЯЛА И ВСЕ ОТ СТЕРИЛИЗИРАНИ ПАНИЦИ БЕШЕ ЯЛА. ПРЕДИ ДА ТРЪГНАТ ОБАЧЕ, ГОСПОДАРКАТА И ИЗВЕДНЪЖ СИ ЗАДАДЕ ФУНДАМЕНТАЛНИЯ ВЪПРОС : В МАКЕДОНИЯ КУЧЕТО СИ ЛИ ЩЕ ГЛЕДА ИЛИ МАКЕДОНЕЦА? НАПРАВО СЪМ ГОРДА С МОИТЕ УЧЕНИЦИ! ТЕ ВИНАГИ СИ ЗАДАВАТ ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ НАВРЕМЕ И НА МЯСТО. И ПОНЕЖЕ СА НА ВРЕМЕ И НА МЯСТО, ОТГОВОРИТЕ ИМ САМИ СИ СЕ СЕРВИРАТ. ТАКА СИ Е!  ТА Я СРЕЩАМ АЗ ТОЧНО КОГАТО РЕВЕ , ТА СЕ КЪСА, ЧЕ НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ С КУЧКАТА. КАТО СЕ ПОЗАМИСЛИТЕ, ВЕДНАГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ РЕВЪТ И В СЛУЧАЯ Е НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛЕН. И ОТ БЛАГОДАРНОСТ , ЧЕ БЯХ ОТГОВОР НА МОЛИТВИТЕ И, МИ ДОКАРА  ДЕЙЗИ НАИСТИНА КАТО НА СВАТБА, С ЦЯЛ КАМИОН  ДАРОВЕ , ЗА ДА И Е УДОБНО. ТО КАКВО ЛИ НЯМАШЕ: ПОКРИВКИ, ОДЕАЛА И ЧАРШАФИ , ПОСУДА ВСЯКАКВА , ТОАЛЕТНА ЗА НЕЯ СПЕЦИАЛНА , ДЪРВА ЗА ЦЯЛА ЗИМА ДА И Е ТОПЛО , ПАРИ ЗА ХРАНА КАЖИ РЕЧИ ПАК ЗА ЕДНА ГОДИНА ПОНЕ. И КОЛКО ОЩЕ НЕЩА! ГОСПОДАРКАТА И ЕДВА Я СВАЛИ ОТ КАМИОНА, ТОЛКОВА СЕ ДЪРПАШЕ, ГОРКАТА. НА РЪЦЕ Я ДОНЕСЕ ДО НАС И  Я ПОДАДЕ В РЪЦЕТЕ МИ, ЗАЕДНО СЪС СПЕЦИАЛНА ВЕРИГА, ОЛЕКОТЕНА НЯКАКВА, НО ЗДРАВА, ЗАЩОТО МЪЖЪТ МИ СЕ БЕШЕ СЪГЛАСИЛ ДА Я ПРИЕМЕМ САМО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЯМА ДА ЖИВЕЕ В КЪЩИ, А СТОПАНКАТА И СЕ ПРИТЕСНЯВАШЕ,ЧЕ АКО ЖИВЕЕ НА СВОБОДА В ДВОРА, ЩЕ ИЗБЯГА И ЩЕ СЕ ЗАГУБИ. ВЗЕХ Я, ПРЕГЪРНАХ Я И ВЕДНАГА ОТКАЧИХ ВЕРИГАТА ОТ ВРАТА И. ТЯ НА МОМЕНТА СЕ РАЗЛУДЯ ВЕСЕЛО ИЗ ПРОСТРАНСТВОТО ОКОЛО КЪЩАТА , А ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ СЕ ВРЪЩАШЕ ПРИ МЕН ЗА ДА МИ БЛИЗНЕ Я КРАК, Я РЪКА, ОТ БЛАГОДАРНОСТ ЧЕ СЪМ Я ОСВОБОДИЛА ОТ ОГРАНИЧЕНИЯТА НА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ ЖИВОТ. СЛЕДВАШЕ МЕ НАВСЯКЪДЕ И ПОВЕЧЕ НИКОГА НЕ ВЛЕЗЕ В КЪЩА ДОБРОВОЛНО, ДАЖЕ ПО МОЯ МОЛБА.  А ГОСПОДАРКАТА И СИ ЗАМИНА И ДОСЕГА СИ ЖИВЕЕ ЩАСТЛИВО В МАКЕДОНИЯ. ЗНАМ ЧЕ Е „ЩАСТЛИВО” ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ НЕ НИ ПОТЪРСИ НИТО НА ЯВЕ, НИТО ПО ТЕЛЕФОН. САМО ЩАСТЛИВИТЕ И БЕЗПРОБЛЕМНИ ХОРА ПРАВЯТ ТАКА. И АЗ НЕ Я ПОТЪРСИХ ПО СЪЩИТЕ ПРИЧИНИ.

В ТОЗИ ДЕН БЯХ ВЗЕЛА ПАРИ НАЗАЕМ ЗА ДА СИ КУПЯ ЦИГАРИ. ЩОТО НАЛИ КАТО  СЪМ ОТ ОБЕДИНЕНИТЕ ПУШЕЦИ , ТОВА МИ Е  НАЙ-ВАЖНАТА РАБОТА – ДА  СИ ПУША ЗАЕДНО С НЯКОЙ, КОЙТО ИМА НУЖДА ОТ ОБЩУВАНЕ С ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО. ЗАТОВА, СЛЕД  ДЕЦАТА И ВЪЛНУВАЩИТЕ ГРИЖИ ОКОЛО ТЯХ, ЦИГАРИТЕ СА ПРИОРИТЕТ. И НЕ МИ КАЗВАЙТЕ, МОЛЯ, ЧЕ СИ ТЪРСЯ ОПРАВДАНИЯ ЗА ДА СИ ПУША БЕЗ УГРИЗЕНИЯ, ИЛИ ПЪК НЕ ДАЙ СИ , БОЖЕ ,ЧЕ КАТО ДАСКАЛ ТРЯБВА ДА ХУЛЯ ЦИГАРИТЕ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ, ДА ГИ АНАТЕМОСВАМ И ПРОКЛИНАМ , А В СЪЩОТО ВРЕМЕ, КАТО МИ СЕ ПУШИ, ДА СЕ КРИЯ ЛИЦЕМЕРНО И СТРАХЛИВО ПО КЮШЕТА И ЗАКЪТАНИ МЕСТЕНЦА И КАТО ЕДИН ПЪПЧИВ ТИЙНЕЙДЖЪР ДА  СИ ВЗЕМАМ ДОЗАТА. И ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ЗАРАДИ КАКВИТО И ДА БИЛО ОГРАНИЧИТЕЛНИ ЗАКОНИ, ДА ЗАБРАНЯВАТЕ НА ДЕЦАТА ИЛИ КОЙТО И ДА БИЛО ДРУГ, ДА ЧЕТЕ ТОВА МОЕ ПРОИЗВЕДЕНИЕ САМО ЗАЩОТО В НЕГО РАЗУМНО И СМИСЛЕНО СЕ ГОВОРИ И ЗА ЦИГАРИТЕ, НАРЕД С ВСИЧКО ОСТАНАЛО… НЕ ГИ СЪДЕТЕ МНОГО. КОЙ ЗНАЕ ОТ КАКВИ РАДИАЦИИ И ЛЪЧЕТЕРАПИИ СА НИ СПАСИЛИ ДОСЕГА НА ПРИНЦИПА НА ПОСТЕПЕННОТО ПРИВИКВАНЕ НА ОРГАНИЗМА КЪМ ВСЯКАКВИ НАЛУДНИ ,ЧОВЕШКИ ИЗОБРЕТЕНИЯ. ЗНАЕТЕ ЛИ, НАПРИМЕР, ЧЕ ХОРАТА, КОИТО БЕЗУМНО ОБИЧАТ ДА ЯДАТ ПИЛЕШКО В ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ СТРАНИ, СА СИ ЧИСТА ПРОБА НАРКОМАНЧЕТА , ЗАЩОТО СЕ ТЪПЧАТ СЪС СТЕРОИДИТЕ ,С КОИТО ХРАНЯТ ПИЛЕТАТА, ЗА ДА РАСТАТ ПО-БЪРЗО. ИМА СПОРТИСТИ, КОИТО ЗА ДА ПОДДЪРЖАТ ФОРМАТА СИ, ТРЯБВА ДА ИЗЯЖДАТ ПО ДЕСЕТИНА ПИЛЕТА НА ДЕН И ПОНЕ ПО ЕДНА КОРА ЯЙЦА. МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВО СТАВА С ТЯХ ПРИ ТАКИВА КОЛИЧЕСТВА? ТЕ РАЗБИРА СЕ СИ ПАТЯТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ , ЗАЩОТО ТОКУ ВИЖ ИМ ИЗКАРВАТ ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ЗА ДОПИНГ. И ХУКВАТ ДА ДОКАЗВАТ, ЧЕ НЕ СА ВЗЕМАЛИ НИЩО ЗАБРАНЕНО, НО НЕ УСПЯВАТ,  И КАРИЕРАТА ИМ Е СЪСИПАНА ЗА ГОДИНИ НАПРЕД В НАЙ-ДОБРАТА ИМ ВЪЗРАСТ.  ДА СТЕ ЧУВАЛИ НЯКОЙ ДА Е ЗАБРАНИЛ ПИЛЕШКОТО? САМО ПРИ НАЛИЧИЕ НА ПТИЧИ ГРИП ГО ПРАВЯТ, НО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА ЗА ЛАМТЕЖА И СТРАХОВЕТЕ ЧОВЕШКИ. ТУК НЯМА ДА Я РАЗИСКВАМЕ. А ТЮТЮНЪТ , МАЙКО, СИ Е РАСТЕНИЕ СЪЗДАДЕНО ОТ БОГА И ЗНАЧИ ИМА НЯКАКВА НЕОБХОДИМОСТ ОТ НЕГО. ВРАЧОВЕ И НАРОДНИ ЛЕЧИТЕЛИ СА ГО ИЗПОЛЗВАЛИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, ШАМАНИ СА ПОЛУЧАВАЛИ ВИДЕНИЯ ЗА РАЗУМНИЯ И НЕРАЗУМНИЯ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ И СА ДАВАЛИ ЦЕННИ СЪВЕТИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕТО МУ, ВОЖДОВЕ СА ПУШИЛИ ЛУЛАТА НА МИРА, ЗА ДА ЖИВЕЯТ В РАЗБИРАТЕЛСТВО СЪС СЪСЕДИТЕ СИ. Пушенето обаче е безвредно само когато пушиш съзнателно. Нарочно изписвам това с малки букви, за да привлека вниманието ви върху това последно изречение. ИСТИНСКИТЕ ПУШАЧИ СА ТЕЗИ  ОТ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ЧУЕШ „АБЕ, ТРЯБВА ДА ГИ ОТКАЗВАМ” ПРОСТО ЗАЩОТО НЯКОЙ СИ БИЛ КАЗАЛ ЧЕ ТРЯБВА, ТА БИЛ ТОЙ И ЛЕКАР. А КОГАТО ВСИЧКИТЕ ТИ УЧЕНИЦИ ПУШАТ И САМАТА ТИ С ЦЯЛОТО СИ ДАСКАЛСКО ДОСТОЙНСТВО ПУШИШ ОЩЕ ОТ УЧЕНИЧЕСКА ВЪЗРАСТ?  НЕ МИ ГОВОРЕТЕ КОЛКО Е ПОЛЕЗНО ДА ГИ ОТКАЖА , А МИ КАЖЕТЕ КОЛКО ПУШАЧА СТЕ УБЕДИЛИ ДА СЕ ОТКАЖАТ. Тук, мили мои, е полезно да знаеш вътрешния смисъл на поговорката „Клин – клин избива!”

АКО ЩЕТЕ ВЯРВАЙТЕ, НО ЦИГАРИТЕ СА НАЙ-ЛЕСНАТА И ДОСТЪПНА ФОРМА ЗА ИСТИНСКО ОБЩУВАНЕ С ХОРАТА. РЪЦЕТЕ ТИ СА ЗАЕТИ И НЕ ЖЕСТИКУЛИРАТ НЕСЪЗНАТЕЛНО ПРИТЕСНЕНИЯ И ТРЕВОГИ. НЯКАК СИ СЕ СЪСРЕДОТОЧАВАШ В РАЗГОВОРА, А КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ, ЕДИН СЛУШАТЕЛ С ЦИГАРА ИЗГЛЕЖДА МНОГО ПО-СЪПРИЧАСТЕН И ЗАИНТЕРЕСУВАН ОТ БОЛЕЖКИТЕ ТИ, ОСОБЕНО, АКО ТОВА Е ТВОЙ УЧИТЕЛ!  А КОГАТО КЪМ УЧИТЕЛЯ ТИ  СЕ ОБРЪЩАТ С „МЕЧО” И ТОЙ НЯМА НИЩО ПРОТИВ И ДАЖЕ СЕ РАДВА , ДОВЕРИЕТО СЕ СЛУЧВА НЕУСЕТНО.  НАМИРАТЕ СЕ В НЕЩО КАТО ТАЕН ЗАГОВОР И ВЪРШИТЕ НЕЩО, АКО НЕ ЗАБРАНЕНО, ТО ПОНЕ НЕПРИСЪЩО И ЗАКЛЕЙМЯВАНО ОТ ОБЩЕСТВОТО. НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КАКВО Е ТОВА ЗА БУНТАРИТЕ В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ, КОИТО МАКАР И ПРАВЕЩИ СЕ НА НЕЗАВИСИМИ, СМЕЛИ И ДРЪЗКИ, ИМАТ НУЖДА И ОТ СПОДЕЛЯНЕ , И ОТ СЪВЕТИТЕ НА ПО-ОПИТНО ОТ ТЯХ СЪЩЕСТВО:”МЕЧО, БРЕМЕННА СЪМ, А НЕ ИСКАМ МАМА ДА РАЗБЕРЕ! КАКВО ДА ПРАВЯ?”; „МЕЧО, ВЛЮБЕН СЪМ, НО ТЯ Е КРАСАВИЦА, А АЗ НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧАМ! КАК ДА Я УБЕДЯ, ЧЕ НА ТОЯ СВЯТ НИКОЙ НЯМА ДА Я ОБИЧА ПОВЕЧЕ ОТ МЕН?”; „ МЕЧО,АКО НЕ ВЪРНА ТОЗИ ДЪЛГ ЩЕ МЕ УБИЯТ! А НЕ ИСКАМ ДА НАМЕСВАМ НАШИТЕ, ЩОТО РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е СЪЩИЯ! КАК ДА СЕ ИЗМЪКНА?”; „МЕЧО, ИСКАМ ДА ТЕ ЗАПОЗНАЯ С ПРИЯТЕЛКАТА МИ, ТЯ ИЗОБЩО НЕ МИ ВЯРВА ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВАШ?”; „МЕЧО, ТРЯБВА МИ ДОКУМЕНТ, ЧЕ ЗНАМ АНГЛИЙСКИ И ПРЕПОРЪКА ЗА ДА УЧА МУЗИКА В БЪРКЛИ. ИЗВИНЯВАЙ, ЧЕ ТЕ БУДЯ СРЕДНОЩ, НО РАБОТАТА Е СПЕШНА И ДО СУТРИНТА ТРЯБВА ДА ГИ НАПИШЕМ, ДА ГИ ЗАНЕСА ДО ОФИСА НА ЕДИ КОЙ СИ ДА ГИ ОТПЕЧАТА, ДА ТИ ГИ ВЪРНА ДА ГИ ПОДПИШЕШ И ДА ГИ ИЗПРАТЯ. САМО ЗА ТЕБ СЕ СЕТИХ, ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ТЕ ПРИТЕСНЯВАМ!”  ЕТО ТАКИВА И БЕЗБРОЙ ДРУГИ ВЪПРОСИ, КАЗУСИ, СЪМНЕНИЯ И ПРОБЛЕМИ НАМИРАТ СВОЕТО НАЙ-БЛЕСТЯЩО РАЗРЕШЕНИЕ  НА КАФЕ И ЦИГАРКА. А ПОСЛЕ ВЕЧЕ, СЛЕД КАТО СИ ИЗГРАДИТЕ ДОВЕРИЕ ПОМЕЖДУ СИ, МОЖЕ, А ПЪК И Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СПОРЕД КОЛЕКТИВНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР ,  ДА ИМ КАЖЕШ КАК СИ ЗАГУБИЛА ПЪРВАТА СИ РОЖБА И КАК СИ ОСТАНАЛА БЕЗ ЗЪБИ ОЩЕ НА РАННА ВЪЗРАСТ И КАК ПОСЛЕ ЦЯЛ ЖИВОТ СИ МИСЛИШ ЧЕ ТОЧНО ПУШЕНЕТО Е МОЖЕ БИ ПРИЧИНАТА ЗА ТЕЗИ ТЕЖКИ ЗА ПОНАСЯНЕ ЖЕНСКИ  ДРАМИ, И КАК АКО ГАДЖЕТО ТИ Е НЕПУШАЧ, СИГУРНО МУ МИРИШЕШ УЖАСНО КАТО ТЕ ЦЕЛУВА . ОЩЕ НЯКОЛКО ПОДОБНИ РАБОТИ КАТО КАЖЕШ И ЕТО ТИ ГО ВЕЧЕ СЪЗНАТЕЛНИЯ НЕПУШАЧ. ТОЙ ИЛИ ТЯ МОГАТ ДА ОБЯСНЯТ НА ВСЕКИ ЗАЩО НЕ ПУШАТ ИЛИ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ДА ПРОПУШАТ И СА ГОРДИ НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ, ЧЕ СА ПО-ТВЪРДИ И ИМАТ  ПО- СИЛНА ВОЛЯ ОТ САМАТА ДАСКАЛ МЕЧО ! ХА НАПРАВИ ГО , ДЕ!  ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ ТОВА Е ЛЕСНА РАБОТА? А АЗ ГО ПРАВЕХ И ДОСЕГА ГО ПРАВЯ, ЗАЩОТО МОЯ БЛАГ УЧИТЕЛ МЕ НАУЧИ КАК.

И СЛИЗАМ ДА ГО РАЗКАЗВАМ БЕЗ КАКВОТО И ДА БИЛО СМУЩЕНИЕ НА ВСЕ ПО-ДОЛНИ КЛАСОВЕ, ТА ДА ГИ ХВАНА ОЩЕ ДОКАТО НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ. И СЪМ ОТКАЗАЛА ДЕСЕТКИ, А МОЖЕ БИ И СТОТИЦИ ДЕЦА ОТ ТОЯ МЕРАК. НО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПРАВЯ И ОБЕДИНЕНИ ПУШЕЦИ С ЖИВИ И ЗАМИНАЛИ В ПО-ДОБРИЯ СВЯТ. И РАЗРЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИ ВСЯКАКВИ, ДЕТО СЕ ВИКА. И ТРАНСФОРМИРАМЕ НЕЩАСТНИ СЪДБИ В ЩАСТЛИВИ БЕЗ БАЕНЕ И ВРАЧУВАНЕ И БЕЗ РАЗВАЛЯНЕ НА МАГИИ. САМО ЧРЕЗ ЕДНОТО ОБЩУВАНЕ, АМА ИСТИНСКО ОБЩУВАНЕ ОЧИ В ОЧИ И СЪРЦЕ НА СЪРЦЕ. Както казва невероятния Тери Пратчет:

´Когато навлезе в Занаята, човек се научава, че най-сложният вид магия е да не използва магията изобщо.´

ВЕЧЕ СЪМ НА 57 ГОДИНИ, А СЪМ НАЙ-ЗДРАВИЯ ЧОВЕК В УЧИЛИЩЕ. НАСКОРО ИДВАХА ЕКИП ЛЕКАРИ ДА НИ НАПРАВЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРЕГЛЕДИ И ТОВА, КОЕТО ВИ КАЗВАМ Е ДОКУМЕНТИРАНО. А КОЙТО НЕ ВЯРВА ,ЧЕ И БЕЛИТЕ МИ ДРОБОВЕ СА ЧИСТИ КАТО НА НОВОРОДЕНО, ВЪПРЕКИ ИНТЕНЗИВНАТА РАБОТА В ОБЕДИНЕНИТЕ ПУШЕЦИ, НЕКА ДОЙДЕ И ДА МИ ПЛАТИ СНИМКА И ПРЕГЛЕД НА РЕНГЕН, ДА МЕ ЗАКАРА И ВЪРНЕ С ТАКСИ В ПОДХОДЯЩО ЗА МЕН ВРЕМЕ, А ПОСЛЕ ДА ХОДИ И ВЗЕМА РЕЗУЛТАТИТЕ  ТА  САМ ДА СЕ УВЕРИ В ТОВА, КОЕТО КАЗВАМ. АЗ ПАРИ,ВРЕМЕ И ЕНЕРГИЯ  ЗА ГЛУПОСТИ И НЕСЪЩЕСТВЕНИ НЕЩА НЯМАМ, ПЪК И НИЩО И НИКОМУ НЕ ИСКАМ ДА ДОКАЗВАМ. НО ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА.

В ОНЕЗИ ВРЕМЕНА ОТНОВО НЕ БЯХМЕ ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ И С ПАРИТЕ, ДАДЕНИ ЗА ХРАНА НА ДЕЙЗИ ОСИГУРИХ СВЕТЛИНА КАТО ПЛАТИХ ТОКА, ВЪЗСТАНОВИХ ИНФОРМАЦИОННИТЕ ВРЪЗКИ КАТО ПЛАТИХ ТЕЛЕФОНА, И ОСИГУРИХ ХРАНА ЗА МЕЧЕТАТА И ЦИГАРИ ЗА МЕН ЗА ЦЯЛА СЕДМИЦА КАТО НАПАЗАРУВАХ.  И ЗАЖИВЯХМЕ ТАКА. КАКВОТО И КАКТО ДА ВИ РАЗКАЗВАМ, НИКОЙ И НИКОГА НЯМА ДА ДОБИЕ И НАЙ-БЕГЛА ПРЕДСТАВА КАКВО ПРАВЕШЕ ДЕЙЗИ ЗА МЕН, КАК МЕ ПАЗЕШЕ И ЗАЩИТАВАШЕ ОТ ВСЯКАКВИ ПОСЕГАТЕЛСТВА, КАТО ПО НЯКАКВИ СИ НЕЙНИ, КУЧЕШКИ НАЧИНИ , УСПЯВАШЕ ДА НАДУШИ ПРЕДВАРИТЕЛНО И ОТДАЛЕЧЕ ВСЯКА НАДИГАЩА СЕ ОКОЛО МЕН БУРЯ ОТ НЕДОБРОНАМЕРЕНОСТ, ЛЪЖИ И ПРОСТО ПЪРВИЧНА ЯРОСТ. ТЯ ЦЯЛАТА НАСТРЪХВАШЕ И ЗАСТАВАШЕ НЕПОКОЛЕБИМО ПРЕД ВРАТАТА НА КЪЩАТА, ГОТОВА ДА ПОСРЕЩНЕ САМА ВСИЧКО. ПУСКАШЕ ДА ВЛИЗАТ ВЪТРЕ САМО ДЕЦА И ВЕРНИ, ИЗПИТАНИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО БЕЗПОГРЕШНО РАЗПОЗНАВАШЕ. МЪЛЧЕШЕ И ХАПЕШЕ АКО ТРЯБВА. НО ТОВА БЕШЕ САМО В НАЧАЛОТО, ДОКАТО И СЕ ПОНЕСЕ СЛАВАТА. ПОСЛЕ ХОРАТА, КОИТО СЕ СТРАХУВАХА ОТ НЕЯ ПРОСТО ПРЕСТАВАХА ДА ИДВАТ В ОПРЕДЕЛЕНИ ДНИ НА СКРИТО НАПРЕЖЕНИЕ.  А АЗ, ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ РАБОТЕХ  СПОКОЙНО И НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ. БЕЗ  ДЕЙЗИ ТОГАВА ЖИВОТЪТ МИ ЩЕШЕ ДА Е ЕДНА АГОНИЯ ОТ НЕИСТОВА УМОРА  ДА СЕ ОГРАЖДАМ ОТ ОТРИЦАТЕЛНИ И ВРАЖДЕБНИ ЕНЕРГИИ И ДА ПАЗЯ НАЙ ВЕЧЕ ДЕЦАТА, КОИТО ИДВАХА НА ТЪЛПИ, ОТ ТОВА ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА ЗАСЕГНЕ ЧУВСТВАТА ИМ. А КАК САМО РАЖДАШЕ И ГЛЕДАШЕ ДЕЦАТА СИ. САМО НА МЕН МИ БЕШЕ РАЗРЕШЕНО ДА ГИ ПИПАМ ДО ОПРЕДЕЛЕНА ВЪЗРАСТ, А ПОСЛЕ И НА ОНЗИ И ЛИ ОНАЗИ, КОИТО НАИСТИНА СИ ХАРЕСВАХА НЯКОИ ОТ ТЯХ. ТАКИВА ИНДИВИДИ, ПРИ КОИТО НА КУЧЕНЦАТА И ЩЕШЕ ДА ИМ БЪДЕ ДОБРЕ БИВАХА СЪЩО БЕЗАПЕЛАЦИОННО РАЗКОНСПИРИРАНИ И ДОПУСКАНИ В ТЕСНИЯ КРЪГ. А КАК САМО ОБИЧАШЕ ДЕЦАТА МИ. ГОСПОДИ, КАК ГИ ОБИЧАШЕ!

КУЧКАТА МИ ДЕЙЗИ БЕШЕ ИСТИНСКИ БОДИГАРД  И ПРИЯТЕЛ НА ВСЕКИ ОТ МЕЧОТО СЕМЕЙСТВО, ДАЖЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ИЗПЪЛНЯВАХА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ РОЛИ В НАШАТА ЖИВА ПРИКАЗКА, ЗАЩОТО КАКВО ДРУГО Е ЕДНО СТРАХОВИТО ОЗЪБВАНЕ ИЛИ ДАЖЕ ЛЕКО УХАПВАНЕ, АКО ТО ТЕ СПАСЯВА ОТ ДУШЕВНОТО МЪЧЕНИЕ ДА УЧАСТВАШ В СКАНДАЛ ОТ СТРАНАТА НА ЛОШИТЕ И ПОСЛЕ СЪС СЕДМИЦИ ДА СИ БЛИЖЕШ ЛЮТИТЕ РАНИ, ДА НЕ МИГВАШ ОТ УГРИЗЕНИЯ НА СЪВЕСТТА, И ДА НЕ  НАМИРАШ МИР И ПОКОЙ СЪС СЕБЕ СИ И СЪС СВЕТА, КАТО ЗНАЕШ КАКВА ПОПАРА СИ  НАДРОБИЛ. ТА ТИ СИ ДОБЪР ЧОВЕК, ЗА БОГА, ИЗОБЩО ДАЖЕ И НЕ СИ ПРЕДСТАВЯШ, ЧЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ И ТАКИВА РАБОТИ!  НО ГОРДОСТТА И ДЯВОЛЕТАТА, КОИТО СИ ПОЗВОЛИЛ ДА ТИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ  ПОРАДИ НЕЗНАНИЕ , НЕЖЕЛАНИЕ И ПРОСТО ЧИСТ МЪРЗЕЛ ДА СЕ УЧИШ, ТИ ПРЕЧАТ ДА СЕ ИЗВИНИШ И ТРЯБВА ДА ЧАКАШ ЯРОСТТА НА МЕЧО ДА СЕ УТАЛОЖИ, И МЪДРОСТТА НА УЧИТЕЛЯ ДА Я УСПОКОИ И ПОСЪВЕТВА С БЛАГОТО СИ СЛОВО, И ЖИВОТЪТ И БЕЗ МЕТАФОРИ ДА И ПРИПОМНИ КОЛКО СИ И МИЛ , ТА ТЯ САМА ДА ДОЙДЕ ПРИ ТЕБ С ДОБРИ И СЪРДЕЧНИ ДУМИ ДА ТИ СЕ ИЗВИНИ И ДА ТЕ ПОМОЛИ ДА И ПРОСТИШ, ЧЕ СИ Е ПОЗВОЛИЛА ДА ЗАБРАВИ, ЧЕ В МЕЧОТО СЕМЕЙСТВО ЛОШИ НЯМА, ЧЕ СТЕ ПЪЛНОЦЕННИ И ПЪЛНОПРАВНИ ГЕРОИ В ЧУДЕСНА ПРИКАЗКА И ЧЕ СТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ ЕДИН ОТБОР, А НЕ ВРАГОВЕ. ПРЕДИ ДЕЙЗИ ДА ДОЙДЕ В СЕМЕЙСТВОТО, ТАКОВА ЧАКАНЕ ТРАЕШЕ ДЪЛГО И СПОРЕД СТЕПЕНТА НА СКАНДАЛА МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРОТОЧИ И СЕ ПРОТАКАШЕ ДОР ДО 7/СЕДЕМ!/ ГОДИНИ.

И ЕТО МЕ ВЕЧЕ ИЗЛЯЗЛА НА ШИРОКО И НА СВОБОДНО. БЛАГОДАРЯ НА БОГА И УЧИТЕЛЯ, ЧЕ МЕ НАУЧИХА ДА ЖИВЕЯ СЪС СТИЛ, КАТО ПОЛЕКА-ЛЕКА И СТЪПКА ПО СТЪПКА ИЗГРАДИХА В МЕН РИТЪМ ВЪВ ВРЕМЕТО И СИМЕТРИЯ В ПРОСТРАНСТВОТО, КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ СЪМ ВЕЧЕ ВИНАГИ НАВРЕМЕ И НА МЯСТО, В ЕПИЦЕНТЪРА НА СЪБИТИЯТА, КЪДЕТО Е НАЙ-ТИХО И КЪДЕТО ВЕДНАГА, ПЪЛНО И ОТВСЯКЪДЕ ЗАБЕЛЯЗВАШ И ЖИВЕЕШ КРАСОТАТА, ЗАЩОТО ВСИЧКО ТИ Е УРЕДЕНО И ОСИГУРЕНО ДА ГО НАПРАВИШ. МИЛВАМ ДЕЙЗИ УСПОКОИТЕЛНО ПО ТОПЛАТА ГЛАВИЧКА. ВГЛЕЖДАМ СЕ  МНОГО НЕЖНО В ОЧИТЕ И. КАТО НА СЪРНИЧКА СА. ГОЛЕМИ, ТЪМНИ И ПРЕДАНИ. ПЪЛНИ С ЛЮБОВ, МЪДРОСТ И МАЛКО ТЪГА. ОТ ТЯХ ПРОСТО СТРУЯТ ИСТИНСКА ОБИЧ И ВЯРНОСТ. МИСЛЯ СИ КОЛКО ПРЕДВИДЛИВОСТ, СМЕЛОСТ И РАЗУМ СА И БИЛИ НУЖНИ ЗА ДА РАЗРЕШИ УСПЕШНО ЛИЧНИЯ МИ МАКЕДОНСКИ ВЪПРОС. ЗА МЕН ТОЙ БЕШЕ  ВЪПРОС НЕРАЗГАДАЕМ, МРАЧЕН, АГРЕСИВЕН И  ОЗЛОБЕН.  СТРАШЕН  И МЪЧИТЕЛЕН. ГОРДЕЛИВ И НАВЪСЕН. ГРОЗЕН И НЕПОКОРЕН. МРЪСЕН И СВИДЛИВ. ЖЕСТОК И БЕЗСЪРДЕЧЕН. ЗА МЕН ТОЙ СЕГА Е ВЪПРОС ЕПИЧЕН, ПОЕТИЧЕН, ЛИРИЧЕН И МУЗИКАЛЕН. ВДЪХНОВЯВАЩ И ВЪЛНУВАЩ. СВЕТЪЛ, ЩАСТЛИВ И ТОЛКОВА ЛЮБОВЕН, ЧЕ НЯМА ДА МИ ОМРЪЗНЕ ДА СИ ГО РАЗРЕШАВАМ ДО КРАЯ НА ЗЕМНИТЕ МИ ДНИ.  ВЪПРОС, КОЙТО СПОКОЙНО МОЖЕ ДА МЕ ХРАНИ, ОБЛИЧА И ЗАБАВЛЯВА, ДА МЕ ПРЕДИЗВИКВА ДА ТВОРЯ С УМА СИ И ДА СЪЗДАВАМ КРАСОТА С РЪЦЕТЕ СИ И ДА МЕ ПОТАПЯ В ЛУКСА НА ПОСТОЯННО РАЗШИРЯВАЩОТО СЕ, ЛИЧНО МОЕ ПРОСТРАНСТВО ОТ ЛЮБОВ,КЪДЕТО ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИТЕ МИ МИЛИ И ОБИЧНИ, КЪДЕТО Е ПЪЛНО С ПРИЯТЕЛИ, И КЪДЕТО ИМА КЪДЕ ЧОВЕК ДА СИ ПОЧИНЕ „AND TO FULFILL THE LONG CHERISHED DESIRE FOR A PICNIC!”/тук цитирам част от защита на детски проект за добър живот, която Деско,моята прекрасна и очарователна дъщеря току що ми прочете, и която описва с няколко думички само изначалната цел на душата ми и всичко , което писах до сега. А ДЕСКО НАШ, МОЕТО СЛЪНЧИЦЕ, ВДЪХНОВЕНИЕ И СМИСЪЛ НА ВСИЧКО ИЗЖИВЯНО ОТ МЕН ДОСЕГА И В БЪДЕЩЕТО, ПРОСТО  Е !

From: Krasimira Slaveykova [mailto:metcho_cayti@abv.bg]
Sent: Tuesday, August 12, 2008 7:15 PM
To: Desislava Dzhurkova
Subject: zagubih si telefona

Slun4itse, zagubih si telefona i nyamam druga vruzka s teb. Trugvam da go tursya i ako ne go namerya, da go izklyu4a.shte ti se obadya s pismo. tova sega e edinstvenata mi vruzka s teb. ina4e sme dobre. A ti sukrovi6te? otdavna ne sme se 4uvali. Hodi li v Nepal?Ima li ne6to novo pokrai teb?E , ako ima6 vreme pi6i, 4e onya den se opitah da se svurja po tel s teb na nyakolko puti, no ima6e mnogo stranen zabranitelen signal.Kak vurvi podgotovkata za kongresa?Ima6 li izob6to vreme za li4en jivot I po4ivka, a?

mnogo te obi4am i mnogo te tseluvam.

mama i me4o tvoi

http://www.ecpat.net/WorldCongressIII

 И  ЧУВСТВАМ СТРАННА, ВЪЛНУВАЩА  И БЛАЖЕНА ЛЕКОТА, И ХЕМ ПРОСТО СЕ НАСЛАЖДАВАМ ,ЧЕ ВСИЧКО ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО, ПРОТИВОДАСКАЛСКО И ПРОТИВОМАЙЧИНСКО СЕ Е МАХНАЛО ЗАВИНАГИ ОТ МЕН, ХЕМ МУ СЕ РАДВАМ, ЧЕ СЕ Е СЛУЧИЛО ЗА ДА МЕ НАПРАВИ ТОЛКОВА СИЛНА, ТОЛКОВА НЕПРЕДВИДИМА И ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА ЗА ВСИЧКИ. И РЕЧЕ УЧИТЕЛЯ: А СЛЕД РАБОТАТА ЩЕ ВИ ДАДЕМ УГОЩЕНИЕ!  БОЖЕ! ОТЧЕ! ГОСПОДИ, ИИСУСЕ ХРИСТЕ! УЧИТЕЛЮ БЛАГИ! ЗНАЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО КАКВО ОЗНАЧАВАТ ТЕЗИ ДУМИ!? НЕВЪЗМОЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ, ДОКАТО НЕ ГО ИЗПИТАТЕ. АЗ САМАТА С ЦЯЛАТА СИ РАЗВИНТЕНА ФАНТАЗИЯ, ПОЛОЖИТЕЛНО МИСЛЕНЕ И ЯРКО ВЪОБРАЖЕНИЕ НЕ БИХ МОГЛА И ДА ИЗМИСЛЯ ТАКОВА ЧУДО. ЗА ДА ВИ ДАМ ПОНЕ НЯКАКВА НАСОКА, ЩЕ ВИ ПОМОЛЯ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ ВСИЧКИТЕ НАГРАДИ, ОТ ВСИЧКИТЕ ФОРМАТИ НА ШОУТО НА СЛАВИ + ПОСЛЕДНАТА, ВСЕ ОЩЕ НЕДАДЕНА ОТ БЯГСТВО КЪМ ПОБЕДАТА, НАКУП! И + ОЩЕ МНОГО, МНОГО, МНОГО, ЗАЩОТО СЪМ С ДЕСКО НАШ, ДЕТЕТО МИ, ОЧАРОВАНИЕТО НА ЖИВОТА МИ, КРАСОТАТА ПО ПЪТЯ МИ И ВЪЛНЕНИЕТО ТОЧНО АЗ ДА СЪМ НЕЙНАТА МАЙЧИЦА. ЧУДЕСНО Е, НАЛИ? И ЕТО ГО МЕЧО ВАШ В ТАЙЛАНД, НА ДЕСЕТДНЕВНА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ САМУИ! В 5 ЗВЕЗДЕН КУРОРТ, ДЕТО ОСВЕН ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕКСТРИ, БАСЕЙН ОГРАЖДА СТАЯТА ТИ И ЦОПВАШ В НЕГО НАПРАВО ОТ ТЕРАСАТА! И ЕТО ГО МЕЧО ВАШ НА МОРСКО САФАРИ ПО ОСТРОВИ СКИТА СЪС СПИИДБОУТ, КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ ЛОДКА С ВИСОКА СКОРОСТ. НАУЧАВА СЕ ЗА ДВЕ СЕКУНДИ ДА ГЛЕДА С ШНОРХЕЛ ПОД ВОДА, НО МУ ПРЕЧИ И ЗАПОЧВА САМО С ОЧИЛА ДА ГЛЕДА КОРАЛИ  И ВСЯКАКВИ РИБИ В ПРЕГОЛЯМО ИЗОБИЛИЕ –ЧЕРВЕНИ, ЖЪЛТИ, СИНИ И ЧИСТО БЕЛИ, НА РАЙЕТА И ДЮС. ИГРАЕ СИ С ТЯХ И ПОЧТИ ГИ ХВАЩА, ТОЛКОВА СА МНОГОБРОЙНИ И НАГЪСТО. А НА ВРЪЩАНЕ В ТОН С НАСТРОЕНИЕТО ЗА ПЕСЕН СЕ ИЗВИВА БУРЯ И АЗ ЗА УЖАС НА ВОДАЧА И КАПИТАНА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДЕСКО, РЕШИТЕЛНО ОТКАЗВАМ ДА СЪМ КРОТКО ПИЩЯЩА СТАРА ДАМА В ЗАКРИТОТО ПОМЕЩЕНИЕ И ЗАЕДНО С ОЩЕ ЕДНА ДВОЙКА ОТКАЧАЛКИ КАТО МЕНЕ ОСТАВАМ ОТПРЕД НА ОТКРИТО, И ЗА ПРЪВ И ПОСЛЕДЕН  ПЪТ ОПЪНАЛА СЕ НА  ЕСТЕСТВЕНО ЗАГРИЖЕНАТА ЗА МЕН ЩЕРКА, ОПЪВАМ КРАКА НА ЦЯЛА СВОБОДНА ПЕЙКА, ДЪРЖА СЕ ЗДРАВО ЗА ПЕРИЛОТО И СЕ СМЕЯ С ГЛАС, КАКТО ОТДАВНА НЕ СЪМ СЕ СМЯЛА, ЩОТО МЕ Е СТРАХ ОТ ЗЪБОЛЕКАР И НЕ ПОСМЯВАМ ПРЕД ПУБЛИКА ДА СИ ОТВОРЯ УСТАТА ЗА ВОЛНИ ПРОГРАМИ, ТОЛКОВА  ГРОЗНА ГЛЕДКА СЪМ. ВИЖ, НА ВЪЛНИТЕ, ОКЕАНА , ВЯТЪРА И ДЪЖДА,НА ПОДСКАЧАНЕТО НА ЛОДКАТА НАГОРЕ-НАДОЛУ И НА ЕЖЕМИНУТНОТО НАТЪРТВАНЕ НА ЗАДНИТЕ МИ ЧАСТИ НЕ МОГА ДА УСТОЯ, НАПРАВО СЕ ЗАЛИВАМ ОТ СМЯХ И ИМ ПЕЯ НА ВИСОК ГЛАС ПЕСЕНТА ЗА СМЕЛИЯ КАПИТАН НА АНГЛИЙСКИ.НА ТЯХ ИМ Е ВСЕ ЕДНО НА КАКЪВ ЕЗИК ПЕЯ, НО НА НАШИЯ КАПИТАН И ВОДАЧ НЕ Е- ТЕ БЪЛГАРСКИ И РУСКИ НЕ ЗНАЯТ, А НАЛИ ГИ ПОЗДРАВЯВАМ , ХОРАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЗА КАКВО СЕ ГОВОРИ В ПЕСНИТЕ ЗА ДА ОЦЕНЯТ КОЛКО СА НАВРЕМЕ И НА МЯСТО И ДА СЕ ОКУРАЖАТ ОТ ДУМИТЕ ИМ.ТА НИМА Е МАЛКА РАБОТА ДА НОСИШ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОЛКОВА ХОРА.

ПРЕГРЪЩАМ НЕЖНО КУЧКАТА, А ТЯ , ВЕЧЕ ЗАБРАВИЛА ВСИЧКО ПРЕЗ КОЕТО Е МИНАЛА, МЕ БЛИЗВА ПО НОСА. И ТОГАВА АЗ ТИХИЧКО, ПРОСТО КАТО ПРИДИХАНИЕ, КАЗВАМ В МЪНИЧКОТО И виртуално УШЕНЦЕ: БЛАГОДАРЯ!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: