Мисли на събуждане и за разбуждане

Жива приказка за Света Марина, нейното и нашето Кръщение и Рождението на Мечото Семейство

Posted on: 17/07/2010

Света Марина       http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtestvo/story/1335807042-Pravoslavnata_tsarkva_chestva_Sv_Velikomachenitsa_Marina.html

Православната църква чества днес празника на Св. Великомъченица Марина.
Марина, дъщеря на езически жрец в Антиохия през III век, е възпитана от баща си в идолопоклонство, но Господ Бог й дал да узнае истината и я призовал при себе си. Тя много желаела да получи св. кръщение, но нямало свещеник нито в града, нито в околностите, който да извърши това тайнство.

Пръв нейн гонител станал самият й баща. 16-годишната девойка срещнала Олимврий, управител на източните провинции, смело му изповядвала вярата с и била подложена на ужасни изтезания. Молитвите й към Бог да я удостои да мине през водата на кръщението навели управителя на мисълта да я удави.

Донесли грамадна каца с вода и хвърлили в нея вързаната девойка. Тя започнала да се моли на Господа да й развърже веригите, а водата да бъде желаното от нея свето кръщение и възраждане за живот вечен. Едва свършила молитвата, оковите се разкъсали и неизказана светлина огряла Марина. Мъченицата стояла във водата и пеела хвалебствена песен. Сетне била осъдена на смърт. В народните вярвания Св. вчмца Марина се смята за покровителка на водите и закрилница на Южното Черноморие.

С Деско се кръстихме в черквата Света Марина във Велико Търново на 14 февруари, 1993г. Първо бях аз, Майката, защото според канона на Православната църква се разрешава кръщение на Детето само ако и майката е кръстена.За Бащата не се споменава нищо в тези, явно от мъже измислени, правила :)) Ако прочетете този материал ще разберете, че канона е от человеците измислен и че самата Света Марина е минала и без него за да се кръсти.
От купела мен ме пое Галя, която по-късно стана Кръстница Фея на Мечото Семейство! След мен се кръсти и Десислава, Дъщеря и Слънчице мое, която по-късно стана Старейшинка на Мечото Семейство.От купела тя беше поета от Мирославка, сърдечна приятелка и съученичка на Деско Наш, която по-късно замина да защитава интересите на Мечото Семейство в Маями…
И тук е мястото да кажа, че докато има МЕЧЕТА в Америка, тя няма да потъне!Толкова са ВИП във Вселенския Организъм! И споко, братя и сестри во Христа, там, във Вашингтон, е Соня-Моня, Главен Секретар и Обична Приятелка на Деско и моя Ученичка, за която се знае, че никой друг няма право да се подписва за Меч 1ви на Словото  под Документите, Акциите и Дипломите на Мечото Семейство на Земята!И поради тази причина, за Удостоверяване на такъв Документ се ходи в Америка или в краен случай подписа и се ксерокопира от Оригинала!
Във Вашингтон е и Кремс- Звездната Леля в Мечото Семейство, която решава Македонския ни Въпрос в Америка и то твърде успешно, тъй като е родила Прекрасна Принцеса и Два Близнака-Юнака от Баща-Българин-Македонец от Благоевград!
Във Вашингтон е и Катя- Главен Координатор на Работата Българска на Мечото Семейство в Америка и Любима Съквартирантка поради Благия си и Весел Характер-Гарант на Миролюбивите и Творчески Двустранни Предприятия там!
След нашето, с Деско, Кръщение , се събрахме на много мило и забавно Тържество-Празник в Мечата Бърлога във Велико Търново, и макар че точно тогава не знаехме това, денят стана и Рожден Ден на Мечото Семейство, тъй като ни беше толкова хубаво и топло заедно, че решихме да се събираме всеки Четвъртък, но още на другия ден се събрахме отново и така си и остана – ВСЕКИДНЕВНО И КОЙ КОГАТО ИСКА И МОЖЕ! На тези срещи Приятелите Отгоре, на кафе, боза, айрян, и изобщо на всичко, което оставя следи след като сме пили от него, ни даваха Ценни Знания, Пояснения и Предсказания на Бъдещи Събития, и Разработка на Талантите ни за Ставане на Главни Герои в Собствените ни Приказки , Любими Герои в Общата Приказка на Семейството и Служебни Герои В Приказката за България и Целокупното Човечество в Годините на Преход към Епохата на Водолея.
Разказана накратко в едно изречение-въпрос, а именно – КОЙ Е В НАЧАЛОТО – ЯЙЦЕТО ИЛИ КОКОШКАТА? –  последната спомената тук приказка звучи познато, но само на пръв поглед, защото Истината е, че всеки от нас я гледа, живее, и разбира от собствена гледна точка за да получи НЕОБХОДИМОТО ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДУШАТА СИ ПРЕЖИВЯНО ЗНАНИЕ. Прочетена обаче в Аналите на Даскал Мечо Плагиат , Специално Обучен от Учителя Главен Писар на Меч 1ви на Словото в Мечото Семейство, тя представлява Епично-Величествено, Любовно-Съпричастно и Комично-Трогателно СКАЗАНИЕ за ЖИВОТА, гледан и разказван ОТГОРЕ и като така описан като ВЕРЕН и ИСТИНЕН: ВЕРЕН-ЗА ДА НЕ ЛЪЖЕ, и ИСТИНЕН – ЗА ДА НЕ ГО ЛЪЖАТ!
Наричам себе си Плагиат, защото щом като „В НАЧАЛОТО БЕ СЛОВОТО, И СЛОВОТО БЕ У БОГА, И БОГ БЕ СЛОВОТО“ какво друго да съм, когато работя с това СЛОВО , дадено ми чрез Гледания на Най-големите Ясновидци – ДЕЦАТА, освен Негов Писар и Точен Плагиат? Гордея се, че съм си свършила добре работата, щом като от Акаша и поставиха ОДОБРИТЕЛЕН ЗНАК – “ О`ДА! “ и разпоредиха на умеещите да виждат и четат записките и, веднага,щом видят ЗНАКА, да ги приемат и прилагат като ПРОГРАМИ за РЕАЛИЗАЦИЯ С УБЕЖДЕНИЕ !
До преди няколко дни не бих могла да посоча по точен ориентир за намиране на Информацията за Мечото Семейство в Записките на Акаша и може би затова на Знака са попадали знаещи и можещи да ги виждат и четат само по едната случайност, въпреки че случайности няма, особено там! Но на 5ти юли моят Берковски Канал ми гледа на кафе и при разговора след това много се смяхме и тя ми разказа за своя приятелка, също Даскал, която също като мен записвала всички гледания и казвала, че ако някога ги издаде в книга щяла да я нарече „Заплеси по Българските Гадания“. За събеседничката ми това беше просто повод за смях, но за мен, която съм обучена да не подминавам каквато и да било информация, която привлича ВНИМАНИЕТО ми, фразата си беше истинска находка и си я записах. Днес, 16 юли 2010 година ми беше дадено да разбера, че това заглавие на бъдещата книга на колежката е и заглавие на нашия файл в Акаша, така че, който броди там и се интересува от въпроса за яйцето и кокошката и от Знака“ О`ДА!“ на тази Жива Приказка, да не се лута много-много, а просто да изпише в тамошната ТЪРСАЧКА на КИРИЛИЦА : UUW. ВМБ.ЗАПЛЕСИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ГАДАНИЯ.админ.орг.о ( където латинските букви като по достъпни за голяма част от Българското Човечество и Азбуките му означават “ Вселенска Универсална Мрежа „, ВМБ е=на Вселенско Мечо Братство, а админ.орг.о –  административен организационен отдел, разбира се.
Т`ва е! Така си е! И толкоз! И са Добри Чудеса! Честит Ден на Света Марина, Покровителка на Водите и Закрилница на Южното Черноморие! В Епохата на Водолея тя е една от НАЙ-ВАЖНИТЕ СВЕТИЦИ !
И както казва всяка вечер Слави:
ЗА МЕН Е ЧЕСТ!
п.п.А Слави и всичко, в което участва той, са другата, ПРЕДСТАВИТЕЛНА ЧАСТ НА ПРИКАЗКАТА! Те, нашето Лице и Съвест, може и изобщо да не знаят за съществуването ни, но подозирам, че СЦЕНАРИСТИТЕ подозират , че ни има и сме тук някъде и знам, че когато настъпи часът на ВЕЛИКАТА СРЕЩА ще ни открият, където и да сме по света и особено в България . Защото така е ПРИРОДОСЪОБРАЗНО! Защото така е писано , а върху писаното не можеш да пишеш! Защото е важно за ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ и особено за СИРАЦИТЕ и ИЗОСТАВЕНИТЕ от ДОМОВЕТЕ. И защото ние сме половината от Героите на мечтания от тях МЮЗИКЪЛ и сме преживели нашата част наяве в  Живия Живот , след което, или по скоро преди което, сме я описали! Що се отнася до нас, още от самото начало, по КУКУВО ВРЕМЕ , ни беше казано:      “ Каквото и да се говори или пише в пресата и по другите медии, колкото и да са гадни думите и чувствата към КУКУВЦИТЕ и техните производни , на каквито и гонения и клевети да са подложени, в каквито и ситуации да попадат, винаги да сте с тях и от тяхната страна на барикадата, защото е важно за Бъдещето и за Победата на Доброто в Приказката и в Мюзикъла по нея, на всички нива на Битието и Съзнанието Народно.“
И знаете ли, в началото имаше съмнения в това сред някои по-здравомислещи мечета, включително в Дъщеря ми, особено след като решиха , че съм се пристрастила към предаванията им изобщо и към Слави в частност. При което аз им задавах въпроса, който винаги задавам за всички възникнали проблеми, обсъждания и осъждания на определени хора, и т.н. а именно: Е, добре, обуйте техните обувки и застанете на тяхното място в тази конкретна ситуация. Как бихте действали?“ А моите мечета са Достойни и Честни Хора ! И след кратък размисъл ми казваха, че биха постъпили също като Слави и Приятелите му, даже и някой да каже след това, че са превзети и надути! А после, след като измина много време и всичко казано или извършено от Куку, Канале, Хъшове и ШОУ неизменно се доказваше през годините, почти всички ние имахме пророчески сънища за тях и с тях. Много  са ми разказани, а още по-много много се кътат дълбоко в сърцата на децата и учениците ми, докато им дойде времето. За силата на тези окуражителни сънища аз мога да гадая само по моите, защото останалото е лична информация. Който иска, ще си я разкаже. Затова ще дам пример с мой сън от месец Септември, 1997г. И такааа:
Сънувам, че Слави и други Хъшове са ни дошли на гости в Берковица за да се запознаят със Земния ми Баща Славейко Куздов – Странджата и с Мама Даничка.(Татко, Бог да го прости, беше зъботехник, а мама, да ни е жива и здрава – готвачка.По времето , когато сънувах този сън аз бях в Търново, а те си бяха в Берковица.) Стаята, в която и сега се събираме всекидневно и по Празници, си беше същата, но устроена по друг начин. Това, което наричаме „бокс“ беше голямо колкото самата стая и половината от помещението беше заета от огромна печка, с Големи Тенджери и Фурни, тип Кухня в Детска Градина, такава, край каквато майка беше прекарала повечето от годините на трудовия си живот. В стаята цари Огромна Радост и Веселие! Хъшовете са дошли да видят Странджата!Тенджерите къкрят и от тях се издига уханна пара. Мама прави порции, търчи и сервира, Татко е безкрайно щастлив,прегръща се с всички подред и явно е леко пийнал, защото изпълнява коронния си номер при най-свидните ни събирания, а именно арията по народната песен “ Далек, мамо, далек, мамо, далек си ме дала…“ като пее малко носово и си акомпанира на две вилици, едната от които представлява цигулка , а другата – лък. След което веднага продължава като актьор в ролята на Старшията Димитър Костов от с.Гушанци, Берковско, който разказва как са го взели в Армията, как получил повиквателна и майка му на 3 пъти трябвало да му коли кокошка на тръгване, щото той като стигнел Берковичка Река, все ставало така , че удавял крака си с цялата партенка и трябвало да се връща, че да се изсуши. И как накрая все пак тръгнал, щото майка му този път не издържала и му казала, че ако я кара така, няма да остане и една кокошка в двора и, а тя това не може да понесе, пък и яйца и трябват за квачката. И как дивно го приели в Армията и скоро толкова пораснал в кариерата, че го направили Главен Интендант и като карали жито през Петроханския Проход насреща им се задала Царската сватба и той, като един сущий Главнокомандващ извикал веднага щом ги видял и познал: “ Каруциииииии ! По 4 в редица стройте се, да мине Сватбата!“( представяте ли си тесния Петрохан в началото на миналия век и как каруците са строени по 4, ако това изобщо е възможно, и как и къде минава Царската Сватба!)Така или иначе, в разказа на Героя по-нататък се говори как Царя му бил толкова благодарен за великолепната организация, че слязъл от коня си, отишъл до наш Димитър, който естествено му козирувал и се представил като Старшията Димитър Костов от село Гушанци, Берковско и царят, доволен и предоволен му рекъл:“ Те ти тебе шъпа жълтици!“, а царицата, свенливо навела поглед, метнала на едното му рамо пешкир, а на другото“узгявница“.След още няколко подобни и величави истории, разказа на Героя неизменно завършваше с „Дедо Начо, дай за тва яйце една ракия“ като на тази искрена молба, кръчмаря отговаря, че няма да му даде  никаква ракия , щото предната вечер жена му рекла да му опържи яйца на очи и като ги чукнела в тигана – хоп! изскачало пиленце! и че явно Старшията ги бил крадял от полога на квачката на жена му Гювеза!
Татко толкова често и така красиво разказваше тази история, че всички изпокапвахме от смях и при името Гювеза вече оставахме без дъх и със сълзи на очите и напълно задъхани от откровено кикотене, започвахме неистово да ръкопляскаме.Исках да кажа, че другия прякор на Странджата беше „Старшията“, разбира се. Слави и Хъшовете в съня ми, както и наяве, знаят безброй истории, но точно тая не, и се смеят гръмогласно, и му ръкопляскат също като нас. През това време Десислава, Дъщеря ми, се крие по фурните на огромната печка, щото я е срам да се запознае със Слави и от момински свян гледа да не му се мярка пред погледа!
Сънят ми продължава с това, че Слави и аз излизаме извън къщата и тя изведнъж се намира на върха на хълм с много странно разположение на дърветата по него. Най-отгоре, покрай къщата, дърветата са обикновени овощни дървета-ябълки, круши, череши и вишни, а колкото по-надолу по хълма слизаме, толкова по високопланински стават растенията.Ние полека-лека слизаме надолу и си говорим нещо мнооого интересно и се смеем със Слави. Под един Кестен, с каквито е пълен Берковския Балкан, Десислава, Дъщеря ми, изведнъж решава, че вече не я е срам и се изправя пред него. Погледът и е точно малко над кръста на Слави и тя изглежда толкова крехка и мъничка пред този Висок Човек, също като едно пиленце пред Орел.Слави я гледа продължително отгоре надолу, но не и подава ръка. Вместо това я протяга към Дясното и Рамо и лекичко, но отсечено я тупва три пъти по него, също както някога са посвещавали със сабя Рицарите. при което изрича с Тържествен Глас: “ Ама си яка!“
Край на съня, но не и на историята. 3 месеца по-късно Десислава успешно преодоля най-голямото изпитание в Живота си, Голяма и Страшна Спасителна Операция! А в операционната я вкараха за най-обикновен, макар и гноен апандесит. Аз стоях отвън и първият час мина леко, щото имах да казвам молитви, да чета лъчи и да си утвърждавам Вярата с Формули за здраве, дадени от Великия ни Учител. Всеки момент я чаках да я изкарат и да си прекараме с нея една нощ заедно в отделението. Бяха ми казали, че най-много след час операцията ще свърши. Къде ти! Мина втория, третия, четвъртия, петия и шестия час! как мислите съм оживяла през тези мъчително дълги часове !? Как мислите, че седнах на масата пред операционната и писах Най-Вдъхновените и Красиви Стихове в Живота си?! Как мислите успокоявах всички дошли, баща и , приятели и роднини?! Разбирате ли, само аз знаех и вярвах, че ще оживее! И то защото, щом като в съзнанието ми започнаха да се промъкват мрачните майчини мисли, изведнъж си спомних за този сън и Благите Думи на Слави на края му “ Ама си яка!“ и просто след това бях напълно уверена, че има живот за Детето ми, и се заех да употребявам съвсем сериозно и делово Силата на Положителното Мислене! И ако Слави, по някакъв начин стигне до това писание и го прочете, въпреки обема му, да знае, че Съдбата Чука на Вратата и че ако тази среща се състои в действителност в Живота на всички ни ще настъпят Чудесни и Красиви Промени за Благото на Всички и без да бъде нарушена ничия Свободна Воля! Засега искам да изкажа на него и Екипа му Огромната си Благодарност и Обич затова, че винаги, когато ми е било нужно, са идвали в съня ми и са ми казвали по някакъв начин , че Няма Страшно! Но това е вече друга Жива Приказка и за други сънища и Програми!

Повече не мога да говоря защото не трябва. Живота е прекрасен и Приказките му  просто се случват навреме и на място, ако са Живи! Започнах това писание като обикновен коментар на препратена от мен статия във фейсбук, пък ето че вече цял ден, кажи речи, пиша. Боже, дано свикналите напоследък  да четат само есемеси деца, намерят сили и време да прочетат и това. Ще взема да го сложа и в блога си, та да се запази за всеки, който го потърси и намери.Благодаря ви, че ме чухте!
Аз, Даскал Мечо Славейкова казах!

Advertisements

1 Response to "Жива приказка за Света Марина, нейното и нашето Кръщение и Рождението на Мечото Семейство"

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: